25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei anchete deschise şi una în aşteptare
Trei anchete deschise şi una în aşteptare

Cosmina Hudreş, fiica Săfticăi Hudreş, femeia de 55 de ani care acuză medicii de nepăsare şi incompetenţă ,deoarece din cauza lor şi-ar fi pierdut un picior, ar trebui să ajungă astăzi la Parchet, alături de avocata sa. Ea ar urma să depună plângere împotriva medicului ortoped care nu ar fi evaluat-o corect. De fapt, familia femeii a început de vineri să facă primii paşi în bătăliile pe care le va avea de purtat. Prima instituţie unde s-a depus plângerea şi care, oficial, va începe prima anchetă, a fost Comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. „Urmează acum ca această comisie să se întrunească conform prevederilor legale. Se va desemna un expert, prin tragere la sorţi, din lista naţională, expert care va întocmi un raport de expertiză care va sta la baza deciziei comisiei de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Termenul legal de soluţionare este de 90 de zile din momentul depunerii sesizării. În momentul în care se va desemna expertul, o să primiţi primi prin poştă contul şi suma pe care trebuie s-o viraţi pentru expertul care va face expertiza. Această sumă intră direct în contul expertului nu în cel al direcţiei”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Cosminei Hudreş, fiica pacientei. Asta deoarece femeia nu se poate mişca, fiica ei a fost cea care a venit să depună plângerile. Mai apoi, aceeaşi plângere a fost depusă la Colegiul medicilor din Galaţi. „Am primit la Colegiul Medicilor o sesizare, din partea unei femei care a fost  internată la Spitalul de Urgenţă, în legătură cu o suspiciune de malpraxis. Urmează să analizăm în prima şedinţă această sesizare şi să declanşăm procedura de cercetare”, a declarat dr. Mihai Polinschi, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Spitalul de Urgenţă s-a autosesizat şi a arătat „filmul” internărilor

A treia ancheta este cea începută de Spitalul de Urgenţă. Medicul acuzat de pacientă că ar fi principalul responsabil pentru pierderea piciorului a refuzat deocamdată să îşi spună punctul de vedere. În schimb, conducerea spitalului, care s-a autosesizat, a pus la dispoziţie informaţiile publice legate de caz. „Despre cazul acesta pot comenta următoarele aspecte: vorbim despre un caz despre care s-a autosesizat spitalul, neexistând până în acest moment o reclamaţie a familiei pacientei la adresa spitalului; vorbim despre o pacientă cu obezitate morbidă, diabet nou descoperit, care pe 31 ianuarie ajunge la serviciul de urgenţă în urma unui traumatism prin cădere. Este văzută de medical ortoped care era de gardă şi nu se consideră că ar avea nevoie de aparat ghipsat la genunchi. Pacienta revine la 24 de ore după această problemă pentru acuze urinare. Este revăzută de un alt ortoped care dă acelaşi diagnostic ca şi primul. Este reţinută pentru internare în secţia chirurgie generală pentru modificări la nivelul gambei. S-a considerat că este o problemă arterială, iar medicul chirurg vascular intervine pentru reconstrucţia arterei. Evoluţia nu a fost favorabilă şi a patra zi s-a impus amputaţia treimii distale”, a explicat dr. Lucica Grigorică, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.
Reamintim că, joi, Săftica Hudreş, în vârstă de 55 de ani, a acuzat un ortoped din Spitalul de Urgenţă că este cel din pricina căruia nu mai are piciorul drept. Femeia a căzut pe gheaţă, la sfârşitul lunii ianuarie, a ajuns la spital dar aici s-a constatat că doar la umăr a suferit o fractură, iar piciorul nu ridică probleme din punct de vedere medical. Peste noapte, gălăţeanca s-a simţit tot mai rău, iar a doua zi a mers din nou la spital, cu piciorul foarte umflat şi vânăt în zona genunchiului. După ce a fost consultată de mai mulţi medici, aceştia au ajuns la concluzia că o arteră fusese secţionată şi necesita de urgenţă intervenţie chirurgicală. Deşi chirurgii au reuşit să-i reconstruiască artera, la câteva zile au realizat că muşchiul fusese necrozat şi s-a impus amputarea piciorului de la genunchi.


Articole înrudite