27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a anunţat că a fost lansată sesiunea 2014 a programului LIFE+, instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu. Bugetul alocat României pentru anul 2014 este de 283.122.966 euro. Propunerile pot să fie prezentate de entităţi publice, organizaţii private comerciale, organizaţii private non-comerciale, incluzând ONG-urile. Prin intermediul subvenţiilor pentru acţiuni se pot finanţa următoarele: proiecte-pilot; proiecte demonstrative; proiecte de bune practici; proiecte integrate; proiecte de asistenţă tehnică; proiecte de consolidare a capacităţii; proiecte pregătitoare; proiecte de informare, sensibilizare şi diseminare; orice alt tip de proiecte necesare în vederea atingerii obiectivelor generale. Alte acţiuni care pot fi finanţate sunt: informare şi comunicare, inclusiv campanii de sensibilizare; studii, anchete, modelare şi elaborare de scenarii; pregătirea, punerea în aplicare, monitorizarea, verificarea şi evaluarea proiectelor, politicilor, programelor şi a legislaţiei; ateliere, conferinţe şi reuniuni; colaborare în reţea şi platforme destinate schimbului de bune practici; orice alte activităţi care contribuie la îndeplinirea obiectivelor generale. Această cerere se adresează ambelor subprograme “Mediu” şi ”Politici climatice”.
Bugetul total pentru subvenţionarea activităţilor aferente proiectelor din cadrul LIFE+ în 2014 este de 283.122.966 euro din care 238.862.966 euro pentru subprogramul “Mediu” şi 44.260.000 euro pentru “Politici climatice”. În cadrul subprogramului Mediu, 55% din buget acoperă proiecte în domeniul conservării naturii şi biodiversităţii.
Punctul Naţional de Contact (PNC) pentru România este Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice - Direcţia Generală pentru Achiziţii Publice şi Logistică.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi