15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Stagii de practică în ţară şi în străinătate pentru 250 de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi
Stagii de practică în ţară şi în străinătate pentru 250 de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a avut loc marţi, 18 decembrie 2018, conferinţa de lansare a proiectului „Sprijinirea tranziţiei studenţilor din domeniul ingineriei către piaţa muncii prin stagii de practică inovatoare” - PRACTINOV. Obiectivul general al proiectului este acela de a îmbunătăţi calitatea stagiilor prin optimizarea coerenţei între obiectivele de formare a stagiului şi nevoile de inovare şi dezvoltare a întreprinderilor în trei domenii de dezvoltare importante pentru economia regiunii de Sud-Est: tehnologia informaţiei, domeniul energiei electrice şi naval.

Prin acest proiect se propune revizuirea modalităţii de organizare a serviciilor de orientare şi consiliere profesională a studenţilor din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică şi Facultăţii de Arhitectură Navală, cu scopul de a putea răspunde în mod eficient nevoilor de îndrumare profesională a acestora. Proiectul are un grup ţintă de 250 de studenţi din învăţământul superior, licenţă şi masterat, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, iar prin măsurile propuse se doreşte o creştere a nivelului de calitate în pregătirea practicii, pentru ca aceştia să-şi poată menţine locul de muncă pe timp îndelungat. Dintre aceştia, 200 de studenţi vor beneficia de stagii de practică naţionale şi 50 de studenţi vor beneficia de stagii de practică în străinătate în cadrul schemei de formare transnaţională care integrează studenţii în proiecte de dezvoltare cu caracter inovativ.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are ca obiectiv de bază adaptarea conţinutului educativ la nevoile pieţei muncii, fapt pentru care devine un element esenţial efectuarea stagiilor de practică de către studenţii universităţii la firme/instituţii de profil, în care aceştia să intre în contact cu probleme reale existente în domeniul de studiu, şi astfel, crescând şansele ca aceştia să fie integraţi pe piaţa muncii la finalizarea studiilor. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, începând din 29 octombrie 2018. Proiectul este derulat în parteneriat cu Fundaţia SATEAN din Brăila şi cu Asociaţia UTC - UMBRIA TRAINING CENTER din Italia.


Articole înrudite