Rectificare şi reactualizare la sumele alocate iniţial unităţilor de primiri urgenţă. La Spitalul de Copii, strict pentru Unitatea de Primiri Urgenţă, s-a constatat un plus de finanţare de circa 900.000 lei, pe când la Spitalul de Urgenţă, la Unitatea de Primiri de acolo, finanţarea a fost din start serios pe minus. Finanţarea unităţilor de primiri urgenţă a fost una dintre temele importante abordate de videoconferinţa coordonată de dr. Raed Arafat , subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Acesta a solicitat direcţiilor de sănătate publică şi unităţilor sanitare din subordinea ministerului situaţia fondurilor alocate pentru investiţii care nu au fost cheltuite până în prezent. La videoconferinţă au participat reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, cei ai serviciilor de ambulanţă şi ai personalului din unităţilor de primiri urgenţe.
„Pentru unităţile de primiri urgenţă din Galaţi s-a constatat că finanţările iniţiale nu au fost corespunzătoare. Asta în sensul că la Spitalul Judeţean, la UPU de acolo, mai este nevoie de peste 600.000 de lei pentru a acoperi necesarul cu materialele sanitare, medicamentele şi salariile până la sfârşitul anului. La cealalată unitate similară, cea de la Spitalul de Copii, s-a alocat o finanţare mai mare decât necesarul, deoarece au în plus circa 900.000 lei. Am propus să se facă diligenţele necesare pentru a transfera fondurile între unităţile celor două spitale şi ni s-a promis tot sprijinul din partea dr. Raed Arafat. O altă temă discutată a fost cea a controalelor legate de serviciile de ambulanţă. S-a precizat că acestea vor fi făcute din ce în ce mai des şi că se va mări cunatumul amenzilor”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Directorul Spitalului de Copii Galaţi, dr. Victoriţa Ştefănescu, a precizat că le-au rămas bani din finanţarea iniţială pentru unitatea de primiri urgenţă deoarece din start suma a fost prea mare.
„Noi am primit mai mult iniţial, am respectat toate contractele şi modalităţile de achiziţionare. Ni s-a spus că anul viitor, dacă vom avea nevoie de finanţare suplimentară, o vom primi în cuantumul sumei pe care acum o cedăm”, a precizat dr. Victoriţa Ştefănescu.
În cadrul aceleeaşi videoconferinţe, dr. Raed Arafat a anunţat că se intenţionează ca, începând de anul viitor, toate medicamentele şi materialele sanitare utilizate în cele 63 de UPU finanţate de la bugetul de stat şi în serviciile de ambulanţă să fie achiziţionate centralizat, prin licitaţie, de către Ministerul Sănătăţii.