15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Patru cadre didactice din România s-au remarcat la cea mai mare competiţie de proiecte educaţionale din Europa fiind premiate de Comisia Europeană în cadrul conferinţei anuale eTwinning (Lisabona, 14-16 martie). Profesorii români au fost desemnaţi câţtigători în urma unui laborios proces de selecţie a celor mai bune proiecte educaţionale desfăşurate prin colaborare internaţională online (platforma eTwinning.net). Laureaţii sunt: Artemiza Lovin (Şcoala Gimnazială Nr. 29 Galaţi), Cornelia Melcu (Şcoala Gimnazială Nr. 9 Nicolae Orghidan din Braşov), Maria Dragoş (Şcoala Gimnazială George Coşbuc din Baia Mare) şi Ghionul Gogoaşă-Gelal (Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 Poarta Albă). Premiile sunt sponsorizate de către Comisia Europeană şi constau în participarea cadrelor didactice şi a elevilor la o tabără europeană.
Rainbow Village, o lume fictivă, dar cu propriile legi, primar, imn şi stemă proprie
Proiectul Rainbow Village, marele câştigător în finala eTwinning 2013, a fost iniţiat de prof. Artemiza Lovin de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 Galaţi, în colaborare cu cadre didactice din Franţa, Grecia, Italia, Marea Britanie, Turcia, Slovacia şi Polonia.
„Proiectul a fost gândit ca o oportunitate pentru elevi de a-şi dezvolta, prin joc, competenţe civice, de comunicare, colaborare şi, nu în ultimul rând, competenţele digitale, atât de necesare profesionistului de mâine. Nu există suficient spaţiu în curriculum pentru aşa ceva, însă eTwinning ne permite să inovăm şi să îmbogăţim activităţile de învăţare şcolare apelând la interesul elevilor pentru noile tehnologii”, spune Artemiza Lovin.
Rainbow Village este un spaţiu virtual colaborativ în care elevii au creat o lume fictivă, dar ancorată cultural, cu propriile legi, primar, imn şi stemă proprie. Această simulare le-a permis să interacţioneze şi să-şi împărtăşească experienţele, învăţând în acelaşi timp şi o limbă străină. Instrumentele TIC au fost atent alese în funcţie de sarcina ce trebuia rezolvată: au fost create e-books, vokis, au fost înregistrate videoclipuri care apoi au fost  postate pe YouTube. Toate produsele activită?ii eTwinning sunt găzduite de blogul proiectului: http://therainbowvillageproject.blogspot.com.
eTwinning este o comunitate a şcolilor ce implică aproape 200.000 de cadre didactice din Europa, fiind un program finanţat de către Comisia Europeană, ca parte a programului de învăţare pe tot parcursul vieţii al Agenţiei Executive pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură.
Reţeaua eTwinning, creată în 2005.


Articole înrudite