24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Centrul pentru Jurnalism Independent coordonează în perioada mai 2012 – aprilie 2013 proiectul „DIGITAL RIGHTS AND WRONGS”. Acesta se adresează tinerilor din zece oraşe ale României care vor derula campanii de advocacy pe tema libertăţii de exprimare în mediile digitale. Cele mai bune trei dintre campanii vor fi premiate. Proiectul îşi propune să aducă în atenţia publică drepturile digitale şi modul în care libertatea de expresie este protejată pe Internet. De asemenea, îşi propune să sporeasca implicarea tinerilor în activităţi de advocacy şi dezbateri publice, folosind atât noile tehnologii, cât şi miloacele tradiţionale. În comunicatul de presă care oferă detalii se arată: “Vrem să convingem cât mai mulţi tineri că idei de genul «Nimic nu se poate schimba» sau «Suntem prea departe de Bucureşti ca să putem influenţa ceva» sunt greşite. Noile tehnologii au democratizat discursul public, oferind noi modalităţi de exprimare. În acelaşi timp, ele au şi diluat agenda publică. În ziua de azi, victoria în comunicare aparţine celor mai ingenioşi şi mai activi, nu neaparat celor mai bine informaţi sau mai riguroşi. Ne dorim să stimulăm gândirea critică a tinerilor şi să îi familiarizăm cu ideea de competenţe media digitale”, a declarat Ioana Avădani, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent.
Proiectul se va desfăşura în 10 oraşe din provincie (Baia Mare, Botoşani, Braşov, Brăila-Galaţi, Craiova, Deva, Iaşi, Slobozia, Tg. Mureş). Va consta într-o serie de cursuri (accesul participanţilor fiind gratuit) destinate diverselor categorii de public interesate de libertatea de expresie şi noile tehnologii – elevi de liceu, studenţi, tineri artişti. Un grup aparte îl vor constitui jurnaliştii, care vor fi ţinuţi la curent cu ultimele iniţiative legislative în domeniu şi care vor fi încurajaţi să facă din tema libertăţii de exprimare şi a responsabilităţii pe care o presupune o permanenţă a materialelor lor.
Echipa de proiect va oferi participanţilor informaţii despre modul în care libertatea de expresie este protejată prin intermediul noilor tehnologii. De asemenea, experţii CJI vor transmite, folosind social media, din Parlament şi de la alte evenimente, informaţii despre teme relevante pentru libertatea de expresie în era digitală.
Programul Digital Rights and Wrongs este susţinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.
Pentru detalii suplimentare echipa poate fi contactată la telefon 021.311.13.75 sau pe mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoana de contact: Carmen Macavei, asistent executiv.


Articole înrudite