Oborul tecucean este o zonă comercială cu o adresabilitate redusă pe parcursul anului, singura perioadă extrem de aglomerată fiind cea din luna august, când are loc Iarmarocul moldovenesc sau Bâlciul. Pe tot parcursul anului, în Obor au loc activităţi de comercializare de cherestea şi cereale, iar în zilele de „,târg” la Obor îşi fac simţită prezenţa şi cârciumarii, care vin cu mititei pe grătar şi băuturi alcoolice. Cu toate că tradiţionalele zile de târg, ce aveau loc în zilele de duminică şi joi a fiecărei săptămâni, nu mai au farmecul de altădată, comercianţii aşteaptă în continuare pe cei câţiva cumpărători. Pentru ca tradiţia să nu moară, directorul SC Pieţe Zone Verzi SA, Daniel Grosu, a hotărât să revigoreze activitatea din Obor, prin atragerea altor genuri de comercianţi, pe lângă cei existenţi, în acest mod zona Obor să devină una de interes pe tot parcursul anului.
„Oborul tecucean se sesfăşoară pe o suprafaţă considerabilă de teren şi numai o mică parte din acesta este folosit efectiv de comercianţii de cherestea. Din acest motiv am hotărât să mai diversificăm activitatea şi astfel Oborul să devină o zonă de interes. Pe lângă comercializarea de cherestea şi cereale, intenţionăm să realizăm un platou pentru comercianţii de legume, ce pentru moment îşi vând produsele în piaţa improvizată de pe marginea şoselei ce duce la Matca. În momentul în care le creăm condiţii, producătorii agricoli vor veni singuri către noi şi vor abandona spaţiul pe care îl folosesc în prezent. Pentru atragerea producătorilor de legume trebuie să amenajăm un spaţiu pe care aceştia să îl poată utiliza şi în perioada Bâlciului, fără a fi deranjaţi”, ne-a declarat Daniel Grosu.
Nici ideea amenajării unui târg de maşini SH nu a fost scoasă din calcul, aceasta fiind ţinută la „rezervă” pentru o perioadă propice.