23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După mai bine de două ore de dezbateri, aleşii locali tecuceni au pus în discuţie, la ultima şedinţă, şi două puncte deosebit de importante de pe ordinea de zi: Aprobarea repartizării profitului net pe anul 2010 şi Aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor în vederea stabilirii unei noi locaţii pentru Baia Comunală. Cele două puncte supuse dezbaterii erau strâns legate şi au provocat discuţii aprinse şi de cele mai multe ori contradictorii între consilierii municipali tecuceni. Acţionarii au avut posibilitatea de a pune în balanţă importanţa achiziţionării unui autoturism sau a reînfiinţării Băii Comunale, într-un spaţiu nou aparţinând societăţii Pieţe-Zone Verzi. Până la hotărârea alegerii destinaţiei fondurilor, aleşii locali au făcut un periplu printre toate activităţile societăţii, prezentându-şi pe rând mulţumirile şi mai ales nemulţumirile în ceea ce priveşte activitatea societăţii Pieţe-Zone verzi. Spre final, când oboseala îşi spunea cuvântul, chiar şi în glasul combatanţilor, s-a luat hotărârea.
„După cum se ştie, Baia comunală merge pe pierderi serioase. În fiecare sâmbătă - doar atunci este deschisă - se pierd cinci milioane de lei vechi. În anul 2010 am avut pierderi de 250 milioane lei, iar aceşti bani sunt pur şi simplu îngropaţi în loc să se facă ceva. Ideea e că schimbarea locaţiei este potrivită, numai că nu ştiu cum vor avea acces tecucenii, în condiţiile în care noua locaţie se află la Obor, ceva mai departe, la marginea oraşului”, şi-a spus punctul de vedere liberalul Vasile Diaconu.
Maricel Cazacu, directorul societăţii Pieţe-Zone Verzi, a lămurit situaţia: „În momentul de faţă, Baia Comunală funcţionează fără avize pentru că nu mai îndeplineşte sub nicio formă condiţiile certe. La Obor vom avea tot ce ne trebuie: apă curentă, gaze naturale, spaţiu adecvat - unde, pentru moment, vom avea doar duşuri - şi, nu în ultimul rând, transport pe linia de maxi-taxi. Vom avea şi profit pe tot parcursul anului, având în vedere că în această zonă se desfăşoară mai tot timpul anului activităţi comerciale importante: bâlciul, activitatea din Obor cu cherestea”.
Ideea pare nemaipomenită, numai că mai există o problemă: în zonă nu există canalizare, ori funcţionarea duşurilor în sistem non-stop aduce o cantitate destul de mare de ape uzate. Cum se va rezolva această problemă încă nu se ştie, însă se prevăd soluţii. „Nu avem reţea de canalizare în zonă, însă vom face o fosă septică, astfel că vom rezolva problema”, ne-a spus Maricel Cazacu. Însă cam cât de mare trebuie să fie această fosă pentru a fi funcţionale duşurile în perioada Iarmarocului Moldovenesc?

Articole înrudite