Perioada ninsorilor a trecut de câteva zile bune, Tecuciul a început să se deszăpezească, însă cei care au rămas pe „cod portocaliu” par a fi comercianţii din pieţele tecucene, care au „blocat” preţurile produselor comercializate la un nivel deosebit de înalt, „uitând” să le coboare după trecerea potopului alb. În acest mod comercianţii care au mers în ultima lună numai în pierderi, încearcă să mai scoată din pagubă prin majorarea preţurilor la vânzarea pruselor pe care le mai au, chiar dacă acestea au o calitate îndoielnică. Chiar şi la această dată pe tarabele din pieţele tecucene se pot vedea produse congelate natural, comercializate la standard de legume şi fructe proaspete. Astfel, unul dintre cele mai banale produse agricole, varza albă, a căpătat o valoare nesperată, comercializăndu-se pe tarabele din piaţa centrala a municipiului Tecuci la 2,5-3 lei/kg, în condiţiile în care produsul expus este îngheţat bocnă. Ce-i drep, au şi comercianţii adevărul lor, doar varza e verde şi nu murată. Nu prea e proaspătă, dar... „la mancare merge, doar o gătiţi, nu o faceţi salată”, ne încurajează unul dintre vânzători, dornic de a face safteaua. Acelaşi produs, în supermarket-urile din oraş, are valori mult mai scăzute şi nici nu are frunzele îngheţate, în centrele comerciale varza albă fiind vândută cu 1,2 - 1,5 lei.
Luând în considerare aceste aspecte, cum mai poate fi tecuceanul patriot? Un consilier municipal, la ultima şedinţă, acuza tecucenii de faptul că nu încurajează producătorii locali: „Tecucenii nu sunt patrioţi, nu cumpără marfă românească şi preferă produsele de import. Ar trebui să cumpărăm produse româneşti, ca astfel să încurajăm producţia locală, să fim uniţi, pentru a ne fi bine şi pentru a mânca sănătos”. Teoria sună foarte bine, însă practica este dezamăgitoare, mai ales că cei mai mulţi dintre „pieţari” sunt doar comercianţoi, nu şi producători.