24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Teatrul Muzical „Nae Leonard” doreşte să achiziţioneze prin licitaţie electronică 20 de containere modulare, tip ISO, cu destinaţia birouri sau cu alte utilizări, amplasate în „baterii”. Preţul ar trebui să fie în jur de 230.252 de lei sau 54.492 euro la cursul de 4,2254 lei pentru un euro (la 16.06.2010). Cele 20 de module locuibile au, conform documentaţiei depuse pe SEAP, cele mai variate întrebuinţări: de la grupuri sanitare, ateliere de croitorie, flori sau tapiserie, cabine pentru artişti dar şi birouri de achiziţii, contabilitate ori resurse umane. Nu a fost uitată nici o sală de spectacole, unde se vor face repetiţii.
Directorul teatrului, Florin Melinte, a declarat că s-a ajuns la această soluţie, pe care o consideră una temporară, deoarece trebuie ca în martie să elibereze proprietarilor clădirea veche a teatrului, care a fost retrocedată.
”Noi am avut şi un proiect pentru a construi spaţiile de care aveam nevoie după ce trebuia să predăm clădirea retrocedată pentru folosirea căreia plătim cam un miliard de lei vechi pe semestru. Nu au fost, însă, bani... întreaga construcţie fiind evaluată la un milion de euro. Soluţia aceasta, de achiziţionare a modulelor, este şi financiar acceptabilă deocamdată, deoarece plătim două miliarde lei vechi dar se va amortiza cheltuială într-un an dacă facem comparaţia cu ce plătim pe chirie. E o soluţie temporară pentru a nu aştepta să fim puşi în faţa situaţiei de a trebui să predăm clădirea veche proprietarilor şi să nu avem unde muta birourile şi partea de producţie. Clădirea principală, cea nouă, va rămâne la fel, aceasta nu face obiectul retrocedării. Dar şi aici facem modificări şi încercăm să folosim toate spaţiile disponibile. De exemplu, în foaier se va aduce un pian şi se va face o sală pentru recitaluri, care va avea o capacitate de 100 de locuri şi astfel nu va mai trebui să deschidem sala mare”, a precizat directorul Florin Melinte.
Deocamdată nu se ştie cum va evolua situaţia şi dacă licitaţia va fi una reuşită, dar temporar asta pare a fi soluţia găsită pentru a contrabalansa efectul cauzat de retrocedarea clădii vechi a teatrului. Dacă într-adevăr se va ajunge la mutarea în containere, rămâne de văzut dacă acestea vor avea confortul necesar desfăşurării activităţilor pentru care sunt prevăzute.


Articole înrudite