Elevii mănâncă alimente nesănătoase în pauzele dintre cursuri pentru că magazinele din apropierea şcolilor nu le oferă altă soluţie. Acest lucru îl putem deduce în urma rezultatelor controalelor efectuate de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, care au verificat 8 chioşcuri din incinta unităţilor de învăţământ şi au aplicat 7 amenzi în valoare totală de 8.500 lei şi un avertisment. Conform informaţiilor furnizate de Carmen Tudor, comisar-şef adjunct al CJPC, în toate aceste chioşcuri erau vândute alimente nesănătoase precum sucuri carbogazoase, chipsuri, snacksuri, alune sărate, dulciuri, precum şi sandwich-uri fără nicio informaţie cu privire la compoziţie, producător sau chiar termen de valabilitate. Produsele menţionate, în valoare totală de 2.548 lei au fost oprite de la comercializare.
"S-a pus accent pe respectarea prevederilor Legii nr. 123/2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar, în care se interzice comercializarea în incinta scolilor a alimentelor nesănaăoase. Alimentele nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor sunt cele cu un aport substanţial de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, în detrimentul compuşilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine, minerale. De exemplu: bomboane, acadele, pizza , hamburger, chipsuri, bauturi racoritoare etc. (...) Recomandăm părinţilor să facă acasă pachetele de mâncare pentru copiii lor, iar în situaţia în care acest lucru nu este posibil, să verifice produsele cumpărate de copii în incinta şcolii", a spus Carmen Tudor.