24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Semnalele de alarmă legate de situaţia existentă la Combinat, şi aici ne referim în special la transferul unei părţi de personal care lucra la UPSRS, precum şi la modul netransparent în care se face evaluarea personalului, i-a determinat pe inspectorii de muncă gălăţeni să demareze în cursul săptămânii trecute un control pe platforma siderurgică. „Verificarea a demarat săptămâna trecută, luni, şi a durat toată săptămâna. Inspectorii de muncă s-au dus la o serie de secţii de uzine şi de secţii unde au vorbit cu oamenii, şi aici mă refer, de exemplu, la oţelărie, la laminoare, la furnal. Nu pot să vă spun încă ce s-a constatat, deoarece abia acum s-a finalizat controlul. Vom centraliza toate datele şi vă vom comunica rezultatele controlului”, ne-a declarat şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.
Haos controlat sau nu?
Incertitudinea şi nesiguranţa locului de muncă s-ar putea spune că sunt cuvintele la ordinea zilei în rândul celor mai mulţi din angajaţi, de când s-a dat startul evaluării personalului care trebuie finalizată până pe 1 august, după care teoretic ar fi urmat ca 15% din personal să fie transferat în departamentul talent pool. Deşi procentul de angajaţi care ar urma să fie transferaţi în departamentul respectiv ar fi mai mare în cazul unor uzine, cum ar fi oţelăria sau UPDES, totul este doar la nivel de zvon, iar modul în care se face evaluarea este departe de a fi transparent, şi fără consultarea sindicatelor. Din informaţiile noastre, şefii de secţii de la Oţelărie ar fi venit sâmbătă la muncă pentru a face listele respective, lucru care ar fi stârnit numeroase semne de întrebare.
Modul haotic în care se face evaluarea personalului, criticată de sindicaliştii de la Solidaritatea, care au solicitat o întâlnire pe marginea acestui subiect cu conducerea Combinatului, ne poate face să ne întrebăm dacă se doreşte ca nervii angajaţilor să fie întinşi la maximum din cauza situaţiei create, iar aceştia să nu mai protesteze în cazul în care vor afla că urmează să-şi piardă locurile de muncă prin disponibilizare sau autodisponibilizare, în loc să iasă să lupte pentru a-şi păstra locul de muncă.


Articole înrudite