Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au arestat o a treia persoană în dosarul în care se promiteau condamnări la pedepse cu închisoarea cu suspendarea executării. Este vorba chiar de „judecătorul” de la Înalta Curte, Gabriel Salman, care cerea 50.000 de euro pentru ca trei persoane judecate într-un dosar penal să primească pedepse mai blânde.
„În cursul lunii septembrie 2012 şi în data de 29 ianuarie 2013, Gabriel Salman s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi de Justiţie şi a însoţit-o pe Sorina Gabriela Tăgîrţă la întâlnirile cu unul dintre denunţători, recomandându-se în mod fals drept „judecător” la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie. Cu prilejul acestor întâlniri, Gabriel Salman i-a spus denunţătorului că poate interveni pe lângă alţi judecători din cadrul Î.C.C.J. şi că îi poate determina să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorilor în schimbul sumei de 30.000 euro pentru denunţător şi de 50.000 de euro pentru toţi cei trei denunţători”, susţin procurorii anticorupţie.
Tribunalul a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile şi pe numele gălăţeanului Ionel Avram, acuzat de complicitate la trafic de influenţă. Procurorii îl suspectează că a ajutat-o pe Sorina Gabriela Tăgârţă, care în cursul lunii mai 2012, a cerut 30.000 euro de la trei denunţători, lăsând să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa şi va interveni pe lângă un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie, în scopul obţinerii unei condamnări la o pedeapsă redusă, cu suspendare, pentru toţi denunţătorii. Aceştia primiseră o condamnare la închisoare cu executare, hotărârea nefiind totuşi definitivă. În data de 29 ianuarie 2013, Sorina Gabriela Tăgârţă a primit de la unul dintre denunţători suma de 15.000 euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi. Procurorii anticorupţie au organizat un flagrant, reţinând-o pe femeie pentru 24 de ore, aceasta primind ulterior mandat de arestare pentru 29 de zile. Tăgârţă Sorina Gabriela a fost ajutată de Ionel Avram să-l prezinte denunţătorului pe aşa-numitul „judecător”.