15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalele din Tecuci, Tg. Bujor dar şi Spitalul de Urgenţă Galaţi au de acum înainte medici noi. Este vorba despre medicii care au promovat ultimul rezidenţiat, cel dat pe 20 mai, şi care au fost repartizaţi pe post. Ei au concurat pe posturile rămase libere după rezidenţiatul care s-a dat în toamna anului trecut. Din păcate, numărul celor repartizaţi este foarte mic faţă de nevoile reale ale judeţului deoarece fiecare dintre cele trei spitale a primit unul, maxim doi noi medici. La nivelul întregului judeţ Galaţi au fost scoase la concurs 5 posturi iar pe acestea s-au înscris 7 medici. Din cei şapte, doi erau din Republica Moldova, unul din Craiova şi restul din zona Galaţiului.
„La ultima sesiune a rezidenţiatului, cea dată pentru ocuparea posturilor rămase vacante din toamnă, pentru Galaţi au fost disponibile 5 posturi iar pe acestea au concurat 7 medici. Dintre cei cinci care au promovat ultimul examen de rezidenţiat, doi sunt din Republica Moldova. Este vorba de un medic cu specializarea medicină de urgenţă şi altul cu specializarea ATI. Urmează să îşi echivaleze competenţele şi în România. Cei doi medici au ajuns la Spitalul din Tecuci. La Târgu Bujor există un post de medic cu specializarea chirurgie generală şi aici a luat examenul un medic din Craiova. A mai existat un post pentru specializarea oncologie la Spitalul Sf. Apostol Andrei şi un altul pe medicină de urgenţă tot la Spitalul din Tecuci. Sperăm ca aşa să mai acoperim golurile de personal din sistemul medical gălăţean”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Tot acum s-au făcut şi înscrierile la cea de-a doua specializare pentru medicii care au deja una. La Galaţi, trei medici s-au înscris la aceste cursuri, care sunt contra cost. Un medic s-a înscris pentru a avea cea de-a doua specializare în alergologie, un altul în oncologie şi un al treilea în medicină legală. La nivelul întregii ţări s-au înscris pentru a doua specializare 272 de medici. Cele mai căutate specializări au fost cardiologie, oncologie şi medicina muncii.


Articole înrudite