Investiţie finalizată la Spitalul de Pneumoftiziologie, acolo unde este funcţional deja noul bloc alimentar al spitalului. Investiţia, care a presupus şi dotarea cu echipamentele necesare, a fost realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, iar valoarea lucrărilor a fost de 6.002.697 de lei, informează Consiliul Judeţean Galaţi.
“Vechea bucătărie a spitalului funcţiona într-o clădire degradată, construită acum mai bine de 60 de ani. Spaţiul era impropriu pentru a pregăti zilnic sute de porţii de mâncare. De aceea, am decis să demolăm mare parte din vechile spaţii şi să construim o clădire nouă şi modernă, astfel încât hrana să fie pregătită în condiţii cât mai bune, cu respectarea celor mai drastice norme igienico-sanitare, iar pacienţii să primească un meniu cât mai diversificat şi adaptat nevoilor lor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
La Spitalul de Pneumoftiziologie se pot pregăti zilnic aproximativ 300 de porţii de mâncare şi 17 meniuri diferite.
“Noul bloc alimentar este dotat cu toate echipamentele necesare (maşini de gătit, dispozitive de gătit pe bază de abur sub presiune, dispozitive frigorifice profesionale, roboţi profesionali de bucătărie, maşină industrială de spălat etc), o parte dintre ele fiind folosite pentru prima dată pentru pregătirea hranei bolnavilor. Acum, bucătăria spitalului are spaţii separate pentru pregătirea termică a hranei, sterilizarea ustensilelor, recepţia şi depozitarea alimentelor, precum şi o sală nouă de mese. În plus, noua bucătărie este dotată şi cu un sistem performant de ventilaţie. Totul este funcţional, iar în acest moment hrana pacienţilor este pregătită deja în noul bloc alimentar al spitalului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În noua clădire, pe lângă blocul alimentar, au fost amenajate şi două săli de curs cu intrare separată, precum şi vestiare pentru personalul bucătăriei.