Arborii bătrâni şi scorburoşi de pe teritoriul municipiului Tecuci au stârnit dispute aprinse între consilierii municipali, care îi consideră adevărate pericole care planează la tot pasul, şi funcţionarii publici, care contraatacă, justificând că, deşi sunt bătrâni, arborii nu prezintă nici un pericol, dar şi primarul oraşului, Eduard Finkelstain, care pledează împotriva tăierilor masive de arbori, pe motiv că aceştia cresc foarte greu, în perioade lungi de timp. Poate că discuţiile nu ar fi fost atât de aprige dacă nu ar fi fost de curând tragedia din tabăra de sinistraţi, unde creanga unui copac rupt de vânt a lovit o fetiţă şi a băgat-o în spital.
Consilierii locali au încercat din răsputeri să convingă audienta că arborii tăiaţi prin acţiunea de toaletare desfăşurată pe parcursul lunii aprilie nu au rezolvat problema pericolului de accidentare în totalitate şi ca atare tăierile trebuie să se desfăşoare pe o perioadă mai lungă de timp şi să fie radicale. În acest sens, Vasile Dănăilă Pazvante, de la Partidul Verde, a punctat: „Vreau să aduc în discuţie problema copacilor care au crengile pe cablurile de energie electrică, şi pot exemplifica, situaţii de acest gen fiind în zona Parchetului şi la Primărie”. În replică, primarul Eduard Finkelstain a spus: „De curând s-a făcut toaletarea copacilor şi au fost tăiaţi 90 de arbori periculoşi. În condiţiile în care mai sunt situaţii de acest gen, vor fi rezolvate la toaletarea de toamnă”. „Nu se poate, domnule Primar!”, a sărit ca ars reprezentantul Partidului Verde în Consiliul Local. „Sunt găunoşi, bătrâni, nu prea mai suportă amânare. Până la toamnă se pot întâmpla multe”, aspus Pazvante. Până să primească un nou răspuns, în discuţie a intervenit şi liberalul Petru Papuc, care a precizat: „Domnul Trifan nu se duce deloc pe teren, de fapt funcţionarii nu fac teren. Eu am fost personal şi din fericire sunt şi specialist şi mă pricep şi am văzut că pe strada Galaţi la nr. 72-73 există un copac scorburos care riscă să cadă la prima vijelie. Pe strada Kogălniceanu, am fost iarăşi personal, există un tei cu probleme care trebuie tăiat. S-a făcut cerere în acest sens, a fost înregistrată, însă copacul este tot acolo”.
Ing. Luminiţa Afilipoe a încercat să lămurească situaţia: „Am fost şi am verificat ambele situaţii şi comisia a hotărât că deocamdată nu este cazul ca aceşti arbori să fie tăiaţi. Nu prezintă niciun pericol”.
Deşi explicaţia a fost clară, consilierii locali s-au arătat în continuare nemulţumiţi, considerând că hotărârea comisiei care decide ce arbori trebuie sacrificaţi este eronată. Pentru a stopa valul de replici, primarul Eduard Finkelstain a concluzionat prompt: „Unele probleme sunt reale, există şi un număr foarte mare de plopi ce se doreşte a fi tăiaţi, însă nu trebuie să sacrificăm zona verde, nu trebuie să exageram cu tăierile. Un copac creşte foarte greu, îi trebuie ani să ajungă la maturitate, aşa că trebuie să ne gândim de mai multe ori înainte de a tăia un copac, fie el bătrân şi scorburos. Comisia merge periodic pe teren şi verifică starea de sănătate a arborilor bătrâni şi ca atare situaţia este ţinută sub control. Sunt mulţi arbori bătrâni în Tecuci, însă nu toţi reprezintă un pericol”.