Neowise, aşa cum a fost botezată cometa C/2020 F3, a fost descoperită primăvara aceasta şi este vizibilă cu ochiul liber şi de pe teritoriul României pe tot parcursul lunii iulie. Corpul ceresc poate fi observat cu ochiul liber, însă pentru o identificare mai uşoară este indicată folosirea unui binoclu. Perioada optimă este 15 - 25 iulie, când lumina Lunii este mai slabă.
La începutul lunii iulie, ea a fost mai vizibilă dimineaţa, în jurul orei 04.00, iar după data de 12 iulie poate fi văzută şi seara. Pentru a putea fi observată cometa trebuie să fie senin şi trebuie aleasă o zonă cât mai puţin populată, deoarece luminile oraşului îngreunează destul de mult identificarea ei.
Cometa C/2020 F3 a fost observată pentru prima dată în luna martie şi a primit numele Neowise, după misiunea în cadrul căreia a fost descoperită de astronomi. Neowise este una dintre puţinele comete care pot fi văzute cu ochiul liber în acest secol, cercetătorii spunând că ea ar putea fi din nou vizibilă abia peste 6.800 de ani.
Cometa Neowise a fost fotografiată în dimineaţa zilei de 14 iulie 2020 cu telescopul Ritchey-Chrétien 16” f/8 la Observatorul astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă“ Galaţi.