În data de 25 ianuarie, comunitatea academică din Universitatea „Dunărea de Jos” îşi va alege rectorul, prin vot universal, direct, egal şi secret. După cum am mai anunţat, s-au înscris în lupta pentru funcţia de rector 4 candidaţi: prorector Mirela Praisler, prof.dr.ing. Lucian P. Georgescu (decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu), prof.univ.dr. Nicolae Ioana (decanul Facultăţii de Litere) şi prof.dr.ing. Iulian Bârsan (prorector responsabil de relaţiile cu Republica Moldova şi Ucraina). Vă prezentăm câteva frânturi din motivaţiile celor patru candidaţi, ce se regăsesc în prezentarea planului managerial. Pentru cei interesaţi, documentele, respectiv CV-ul candidaţilor, lista cu lucrările ştiinţifice şi planul managerial, se regăsesc în secţiunea Info de interes public, pe site-ul universităţii, www.ugal.ro.
Prof. dr. fiz. Mirela Praisler
"Depunerea candidaturii mele este un apel la coeziune pentru continuarea trendului pozitiv înregistrat în evoluţia Universităţii în ultimii ani. Disponibilitatea va fi caracteristica principală a activităţii mele în calitate de rector, dacă voi fi aleasă. Nu voi candida la funcţii în afara universităţii. Mă voi dedica sută la sută pentru realizarea dezideratelor întregii comunităţi universitare gălăţene", a precizat prorectorul Mirela Praisler.
Prof.dr. ing. Lucian P. Georgescu
Cu o experienţă didactică, ştiinţifică şi de management la nivel internaţional (5 ani Franţa, 2 ani SUA etc.), prof.dr. ing. Lucian P. Georgescu şi-a argumentat planul managerial, subliniind că va pune accent pe programele de studii cu impact pe piaţa muncii: "Studenţilor trebuie să li se ofere oportunităţi legate de activitatea profesională aplicată, pentru creşterea reală a şansei de integrare rapidă pe piaţa muncii".
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan
"Fără a avea simpatii sau antipatii politice, menţinând echidistanţa, voi încerca să impun respectul de care trebuie să se bucure în comunitate instituţia ale cărei interese le servesc. Dacă voi fi ales rector, doresc să ţin universitatea departe de jocurile politice şi foarte departe de cele politicianiste".
Prof. univ. dr. Nicolae Ioana
"Am convingerea că mersul spre mai bine al Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi depinde, în mare măsură, de identificarea şi valorificarea factorilor care produc coeziune academică şi eliminarea celor care generează dezbinare, suspiciune şi risipă de resurse şi de efort spiritual. Miza este cu atât mai mare cu cât competiţia pentru statutul de Universitate de cercetare avansată şi educaţie este mai strânsă, iar ameninţările crizei mai largi", a conchis prof. univ. dr. Nicolae Ioana.