Au mai rămas doar câteva zie în care puteţi admira, în cadrul expoziţiei „Aurul şi argintul antic al României”, deschisă la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”Galaţi – secţia Lapidarium (din str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2, lângă Biserica Greacă), unele din cele mai valoroase bunuri culturale din patrimoniul arheologic naţional.
Unică, în totalitate, prin valoarea şi importanţa istorică a celor peste 1.000 de artefacte din metale preţioase, expoziţia a fost organizată de către Muzeul Naţional de Istorie a României cu contribuţia a 32 de muzee din ţară, printre care se numără şi instituţia gălăţeană.
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi participă la acest amplu proiect expoziţional cu 50 de bunuri culturale, dintre care menţionăm stateri macedoneni emişi de Alexandru cel Mare şi Lisimah în sec. IV-III î.Hr., denari romani republicani din tezaurul de la Poiana (judeţul Galaţi) precum şi piese arheologice din aur descoperite în siturile din judeţul Galaţi.
Adevărate capodopere ale orfevrăriei preistorice şi antice din spaţiul românesc, exponatele care fac parte din proiectul „Aurul şi argintul antic al României” oferă publicului vizitator ocazia de a descoperi evoluţia prelucrării metalelor preţioase de-a lungul a 6.000 de ani de istorie, măiestria artizanilor în ceea ce priveşte execuţia acestor obiecte unice, precum şi bogăţia de simboluri prezente în ornamentica artefactelor.
Expoziţia este deschisă până pe 24 iunie 2017 şi poate fi vizitată de marţi până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.