23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Activităţile din 2010 au fost lăudate, însă totdeauna este loc de mai bine
Activităţile din 2010 au fost lăudate, însă totdeauna este loc de mai bine
Conducerea Casei de Cultură Tecuci, prin managerul Viorel Burlacu, a prezentat zilele trecute sinteza activităţilor Casei de Cultură în anul 2010, precum şi activităţile desfăşurate în primul trimestru al anului în curs. La această reuniune au participat consilierii locali din Comisia de cultură, scriitori, poeţi, colaboratori ai instituţiei, precum şi angajaţii lăcaşului cultural. După o prezentare succintă a activităţii, între organizatorii evenimentului şi invitaţi a avut loc un dialog, cei din urmă sugerând o completarea activităţii viitoare a instituţiei cu o serie de noutăţi menite să ţină ritmul cu tehnologia şi implicit cu noile viziuni culturale.
Primul care a deschis dialogul a fost poetul Tănase Dănăilă, care a apreciat atmosfera pozitivă din Casa de Cultură, însă referitor la arta modernă a atras serios atenţia directorului Casei de Cultură: „Să fiţi deosebit de atenţi pe viitor ca activităţile să aibă ţinută şi eleganţă. Să nu lăsaţi să pătrundă vulgaritatea în Casa de Cultură. Se face prostituţie culturală la unele instituţii şi ar trebui să se combată acest exchibiţionism. Totodată sunt de părere că cei care sunt colaboratori de bună credinţă ar trebui să fie răsplătiţi, astfel încât să fie şi ei mulţumiţi”.
În replică, Viorel Burlacu a punctat: „Considerăm că activităţile care se desfăşoară la nivelul Casei de Cultură sunt de bun gust, fără altfel de tente. Paleta de activităţi este destul de variată, printre acestea regăsindu-se concursuri, spectacole de teatru, spectacole muzicale şi lansări de carte. Referitor la recompensa acordată colaboratorilor, aceasta cred că este vizibilă deoarece asigurăm tuturor colaboratorilor accesul gratuit la spectacole şi le asigurăm transport gratuit la evenimentele din alte localităţi”.
Prof. Radu Vladimir a venit cu alte sugestii, deosebit de interesante: „Cum majoritatea cursurile ce aveau loc nu mai au atractivitatea de altădată, propun diversificarea activităţilor prin realizarea de cursuri multimedia, a unui muzeu virtual şi chiar a unui Tecuci virtual, unde să fie prezentat tot ce avem mai reprezentativ. Mai mult de atât, este necesară înfiinţarea unui fond de documentare, unde, prin filmuleţe de scurtă durată, să fie prezentate personalităţile tecucene”.
Consilierul local Elena Paraschiv s-a arătat încântată de activitatea Casei de Cultură Tecuci, însă destul de profund afectată de faptul că elevii, cadrele didactice şi tecucenii în general nu participa activ la viaţa culturală: „Cu ocazia mai multor activităţi am încercat să fac o oarecare mobilizare, am dat telefoane şi am făcut invitaţii, iar în sala nu au fost decât câteva persoane. Revenind cu un telefon, mai toţi cei absenţi au găsit o motivare pentru lipsa de la evenimente. Trebuie să facem ceva pentru atragerea cadrelor didactice către cultură, nu numai pentru adeverinţa necesară la dosarul de gradaţie de merit. Atrăgând profesorii, aceştia vor fi urmaţi de elevi şi putem avea surpriza ca mulţi tineri să rămână fideli culturii pentru toată viaţa”.

Articole înrudite