25 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apă Canal SA Galaţi, primul operator din ţară care obţine finanţare în cadrul POIM
Apă Canal SA Galaţi, primul operator din ţară care obţine finanţare în cadrul POIM
Societatea Apă Canal SA Galaţi a semnat pe 11 octombrie, cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanţare aferent proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi, în perioada 2014-2020”. Societatea gălăţeană este astfel primul operator care reuşeşte să acceseze fonduri europene în cadrul Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020. Durata contractului este de 34 luni, respectiv până la data de 31 ianuarie 2018, iar valoarea totală a proiectului, fără TVA, este de 4.431.510 lei, valoare integral eligibilă. Finanţarea proiectului este asigurată prin finanţare nerambursabilă din FEDR/ FC/ FSE/ ILMT în valoare de 3.766.784 lei; finanţare nerambursabilă din bugetul de stat de 620.411 lei; finanţare din bugete locale în valoare de 44.315 lei. Valoarea ne-eligibilă inclusă în proiect este de 886.302 lei, reprezentând TVA. Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 5.317.812 lei cu TVA. 
Proiectul are ca scop realizarea documentelor necesare în vederea obţinerii cofinanţării de la Uniunea Europeană pentru lucrări în infrastructura de apă şi apă uzată în 21 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Galaţi.  
Principalele activităţi incluse în proiect sunt: elaborarea documentelor suport la cererea de finanţare (studiu de fezabilitate final complet, evaluarea impactului asupra mediului şi elaborarea documentaţiei pentru Natura 2000 etc.), sprijin în procesul de evaluare a aplicaţiei de finanţare până la aprobarea finală (inclusiv prin finalizarea formularului aplicaţiei de finanţare); realizarea documentaţiilor de atribuire, inclusiv sprijin pe parcursul procesului de atribuire a contractelor; desfăşurarea seminariilor/workshopurilor de prezentare a studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor de atribuire.

Articole înrudite