04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apă Canal anunţă opriri dese ale apei potabile, în 2021
Apă Canal anunţă opriri dese ale apei potabile, în 2021

Societatea Apă Canal S.A. Galaţi demarează un program complex de remediere şi/sau înlocuire a unor elemente critice din sistemul de distribuţie a apei potabile, respectiv din reţeaua de conducte magistrale şi din staţiile de pompare apă potabilă de pe raza municipiului Galaţi. Lucrările încep la Staţia de repompare Fileşti şi magistralele de apă aferente, care intră şi ies din această staţie. (VEZI GALERIA DE IMAGINI DE MAI JOS! ↓↓↓)

Primele lucrări programate în acest an la Staţia de Repompare Fileşti se vor executa în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2021, interval orar 20.00-06.00, la conductele magistrale Dn600mm şi compensator Dn1000mm, în incinta staţiei. Apa potabilă va fi sistată pentru consumatorii arondaţi Staţiei de Repompare Fileşti (blocuri, abonaţi casnici, agenţi economici, instituţii) din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coşbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Fileşti, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Cartier Aurel Vlaicu, Cartier Siderurgiştilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct), Cartier I.C. Frimu, Cartier Fileşti, Sat Fileşti, Cartier Micro 38, Cartier Micro 39A, Cartier Micro 39B, Cartier Micro 39C, Cartier Micro 40, Cartier Micro 13B.

Pentru situaţii deosebite, Apă Canal va pune la dispoziţie cisterne cu apă, cererile pot fi făcute la dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236.463294 şi 0236.473380 int.133. „Rugăm toţi abonaţii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei“, se arată în comunicatul societății.

În 2021, întreruperi nenumărate ale serviciului de alimentare cu apă potabilă

„Programul de lucrări menţionat în primul paragraf va fi concentrat în anul 2021, pentru a ne sincroniza cu desfăşurarea lucrărilor mari de investiţii din fonduri europene, respectiv: modernizarea Staţiei de repompare Fileşti (contract derulat de Apă Canal Galaţi în cadrul POIM) şi modernizare artere principale, str. Siderurgiştilor şi str.1Decembrie 1918 (contract derulat de Primăria Galaţi). Ambele contracte de lucrări de investiţii presupun lucrări ample de înlocuire a conductelor magistrale de apă, precum şi a rezervoarelor de apă. Sistemul existent trebuie mai întâi pregătit pentru a face faţă manevrelor specifice şi lucrărilor mari de reabilitare. Această pregătire, gândită ca o succesiune de lucrări de reparaţii, va necesita inevitabil o serie de întreruperi ale serviciului de alimentare cu apă potabilă, cu impact asupra populaţiei. (...)“, explică Apă Canal S.A. Galaţi care afirmă că o parte dintre lucrări se vor efectua pe timpul nopţii, cu anunţarea prealabilă.


Articole înrudite