Nouă dintre acestea, singurele pentru adulţi din judeţ, se află la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“. Alte şapte paturi ATI COVID, dar pentru copii, funcţionale, se află la Spitalul de Copii. Din fericire, în acest moment nici unul dintre ele nu este ocupat. În schimb, nu la fel stau lucrurile cu cele destinate adulţilor. Toate cele nouă paturi sunt ocupate în acest moment. Este drept că în secţie se mai pot adaugă încă trei paturi, dar acestea sunt destinate în special pacienţilor care au COVID, dar sunt asimptomatici sau au simptome uşoare, în schimb sunt victimele unui accident sau au altă afecţiune critică care necesită internarea în Terapie Intensivă.
„ATI COVID de la Spitalul Judeţean este singura secţie ATI COVID pentru adulţi, cu linie de gardă permanent, pentru pacienţii din tot judeţul. Este vorba despre pacienţi cu noul coronavirus şi care necesită internare în ATI. Doar aici au fost trataţi de la începutul pandemiei pacienţii adulţi, critici COVID. Cele nouă paturi sunt ocupate în acest moment“, a precizat dr. Corina Manole, şef secţie ATI, Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Deşi încă două spitale, unul din oraş şi altul din judeţ, ar fi trebuit să aibă linii funcţionale şi paturi ATI COVID, în special din cauza lipsei medicilor, acestea nu sunt funcţionale. „În acest moment, la nivelul judeţului Galaţi, există 16 paturi pentru tratatea în ATI a bolnavilor COVID, 9 la Spitalul de Urgenţă şi 7 la Spitalul de Copii“, a revenit Ani Nistor, DSP Galaţi. Luni nu mai era nici un pat liber din cele 310 destinate tratării bolnavilor de COVID care au forme uşoare şi medii, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „La Galaţi, toate paturile pentru bolnavii COVID cu forme medii şi uşoare sunt ocupate“.