23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Vom avea cu siguranţă Centru de Excelenţă în Baschet în Galaţi"
„Vom avea cu siguranţă Centru de Excelenţă în Baschet în Galaţi"

Galaţiul tinde să devină polul baschetului românesc. Eforturile managerului clubului Phoenix, Florin Nini vor da roade cât de curând. La Galaţi va funcţiona primul Centru de Excelenţă în baschet din România.
Florin Nini, manager Phoenix, a declarat: „Sunt convins că în 2015 vom avea Centru de Excelenţă în baschet în Galaţi. Acest centru va fi unic în România. Cei mai talentaţi baschetbalişti între 14 şi 18 ani vor avea asigurate cazare, masă, şcolarizare şi antrenamente cu cei mai buni tehnicieni din România şi nu numai. Clubul Phoenix va fi partener cu Primăria Municipiului Galaţi, Universitatea Dunărea de Jos şi Liceul cu Program Sportiv. S-a dovedit în fotbal şi în handbal că aceste centre au rezultate foarte bune. Sunt convins că acest proiect va demara chiar dacă s-au găsit destui care încearcă să pună beţe în roate. Trebuie să înţelegem cu toţii că Galaţiul poate câştiga enorm prin sport. Nu mă refer doar la iubitorii sportului ci şi la comercianţi sau la cei care deţin hoteluri. Vă daţi seama că, după ce va funcţiona Centrul de Excelenţă, copiii noştri vor putea să se confrunte cu Barcelona sau Galatasaray? În ce domeniu mai pot fi aduse astfel de personalităţi din străinătate care apoi vor vorbi despre Galaţi în întreaga lume? Copiii din Centru vor învăţa într-un regim special, pentru că şi aşa sportivii de la clubul nostru au probleme cu unii profesori care nu înţeleg sacrificiile pe care le fac elevii care practică sport de performanţă. Centrul de Excelenţă va însemna un mare câştig pentru Galaţi în toate domeniile. Sunt convins că domnii consilieri vor înţelege importanţa apariţiei acestei instituţii unice în baschetul românesc".
Centrul de Excelenţă ar putea fi inaugurat în 2015, dar numai dacă va fi aprobată suma necesară în Consiliul Local. Alte municipalităţi acordă sume mult mai mari pentru sport, iar consilierii locali gălăţeni ar putea să ia exemplu de la acele oraşe. Primarul Marius Stan a dovedit că sprijină sportul, totul este ca şi consilierii să fie de aceeaşi parte a baricadei.


Articole înrudite