23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viitorul a doborât Oţelul cu ajutorul lui Colţescu
Viitorul a doborât Oţelul cu ajutorul lui Colţescu

Tibor Selymes a imaginat un 11 logic pentru partida cu Viitorul. Mijlocaşi centrali au evoluat Cucu şi Karlik, iar Popa, Cernat şi Brigido, au jucat  în spatele lui Jula. Tehnicianul Oţelului a greşit însă şi i-a mai dat o şansă catastrofalului Sipovic. Bosniacul a evoluat din nou sub orice critică, obosit poate după nopţile petrecute prin restaurante!
Oţelul a avut un început prudent, iar Viitorul a irosit prima ocazie în minutul 14, când Mitrea a reluat cu capul după un corner, dar mingea a ocolit poarta lui Hotoboc. Gălăţenii puteau să dea lovitura în minutul 15, dar Jula nu a ajuns o minge ideală trimisă de Cernat. Tot oţelarii s-au aflat aproape de gol în minutul 22, când Iulian Popa a primit o pasă excelentă de la Cernat a şutat şi Buzbuchi a respins. Viitorul a replicat prin Benzar, dar portarul Oţelului a salvat cu piciorul şutul mijlocaşului advers. Cernat îi încearcă pe Buzbuchi cu un şut viclean în minutul 28 şi vine minutul decisiv al partidei. Sebi Colţescu, arbitrul care în urmă cu câţiva ani apărea la ştirile de la ora 5 pentru că voia să se arunce de la balconul apartamentului său, a acordat un penalty uşor la un contact normal între Cucu şi Mitrea. Teribilistul cavaler al fluierului nu s-a mulţumit doar cu lovitura de la 11 metri, ci i-a acordat al doilea cartonaş galben jucătorului Oţelului. Echipa gălăţeană primea cel de al 10-lea cartonaş roşu în 11 meciuri! Mitrea a transformat penalty-ul şi Viitorul conducea nemeritat cu 1-0. Oţelarii au căzut psihic după cadoul otrăvit făcut de Sebi Kamikaze. Viitorul a trecut la cârma meciului şi şi-a majorat avantajul în ultima fază a primei reprize. Mitriţă a centrat la ce-o ieşi, Miron a sărit pe sub minge ca o focă la circ şi Bonilla a înscris cu capul din plonjon. Gazdele plecau la cabine cu un avantaj care fusese asigurat în bună măsură de Colţescu Dracula. Gălăţenii au mai avut o tresărire la începutul reprizei secunde când Cernat a slalomat printre adversari, dar mingea trimisă de el a ocolit poarta. În continuare pe teren a fost doar o luptă între Viitorul şi umbra Oţelului. Miron a salvat în minutul 60 un gol ca şi făcut după o nouă gafă a lui Sipovic. Nikolov nu l-a putut nici el învinge pe Hotoboc. Oţelul a avut apoi o ocazie când Zaharia a şutat pe lângă poartă din poziţie bună. S-a făcut 3-0 în minutul 70, când Bonilla a marcat după o fază în care apărătorii gălăţeni au fost jaloane. Bonilla şi Benzar puteau duce scorul la proporţii ruşinoase pentru gălăţeni, dar au fost miloşi.
Viitorul - Oţelul 3-0 scor final, dar decizia lui Colţescu din minutul 31 a hotărât în bună măsură învingătoarea. Echipa gălăţeană nu a putut rezista cu un om în minus în faţa unei echipe care a făcut un pressing furibund şi a pasat foarte bine. Formaţia de la Dunăre a rămas cu 5 puncte după 11 etape, dar rezultatele gălăţenilor au fost influenţate în bună măsură de erorile de arbitraj.

Formaţii:

Viitorul: Buzbuchi 6 - Manea 6, Mamele 6, Taru 6, Mitrea 7 - Andelkovic 5 (Seroni 6), Daminuţă 6 (Nikolov 7) - Mitriţă 7, Benzar 6, Tănase 6 - Bonilla 8.
Oţelul - Hotoboc 6 - Cojoc 5 (Murgoci 4), Miron 4, Sipovic 2, Popescu 6 -Karlik 5, Cucu 3 - Brigido 4 (Grădinaru 5), Cernat 6, Popa 5 - Jula 4 (Zaharia 5).

Declaraţii:

Tibor Selymes - antrenor Oţelul Galaţi: „Ce pot să spun despre o partidă care a fost influenţată decisiv de arbitru. Viitorul a primit penalty după un fault inexistent, iar Cucu a fost eliminat gratuit. Mai pot să le reproşez ceva jucătorilor după o astfel de decizie? Văd că nu suntem lăsaţi să jucăm. Să ne spună că nu suntem doriţi şi ridicăm mâinile. Jucătorii erau dărâmaţi în vestiar după încheierea meciului".,
Gică Hagi - antrenor Viitorul: „Am jucat foarte bine şi am meritat victoria. Am pasat bine, am şutat şi am obţinut o victorie importantă. După pauză, a fost o singură echipă pe teren."


Articole înrudite