23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Va arăta Oţelul bine după pauza de două săptămâni?
Va arăta Oţelul bine după pauza de două săptămâni?

Oţelul îşi încarcă bateriile. Principala preocupare a lui Tibor Selymes în această perioadă de pauză este punerea pe picioare a elevilor săi. Semnele unui reviriment s-au văzut în partida cu Steaua.
„Iată că am rezistat 75 de minute în partida cu Steaua. Am putut să alergăm şi să pasăm, ceea ce reprezintă un progres. Aceestă pauză vine la momentul potrivit, ceea ce ne dă speranţe că vom putea să arătăm mult mai bine. Este dificil să lucrezi pentru acumulări fizice în plin sezon, dar nu avem altă soluţie. Sunt convins că vom arăta cu totul altfel la prima partidă oficială de după pauza cauzată de meciurile pe care naţionala le susţine cu Ungaria şi Finlanda. Campionatul începe pentru noi la partida cu Viitorul", a declarat Tibor Selymes, antrenorul Oţelul Galaţi.
Condiţia fizică a oţelarilor se va îmbunătăţi cu siguranţă, însă jocul ar putea suferi în continuare. Oţelul are o defensivă foarte slabă, iar atacul este steril. Formaţia gălăţeană are 4 meciuri consecutive fără gol marcat, ceea ce arată forţa de atac a echipei lui Selymes. Poate că problemele din atac nu vor mai fi atât de mari, pentru că jucătorii ofensivi vor creşte din punct de vedere fizic. Selymes va avea variante pentru jocul ofensiv. Cernat, Brigido, Popa, Jula, Zaharia, Avdic şi Tudorie sunt variante pentru atacul formaţiei de la Dunăre. Problemele apar când vine vorba despre defensivă. Fosta campioană a României are o apărare construită parcă din turtă dulce. Fundaşul dreapta Cojoc a devenit închizător, iar în locul său este folosit Mişelăricu, un jucător ambiţios, dar fără calităţi pentru acest post. Cuplul de fundaşi centrali Sipovic - Miron pare desprins din comediile americane cu personaje care gafează involuntar pe bandă rulantă. Singurul post acoperit cât de cât este cel de fundaş stânga. Dan Popescu este o certitudine. Tibor Selymes s-a convins că Murgoci nu are valoare de liga 1 şi îl foloseşte pe Popescu pe postul său de bază. Nici situaţia mijlocaşilor defensivi nu este strălucită. Helder a demonstrat anumite calităţi, dar a riscat inutil în partida cu Steaua, şi-a lăsat echipa în 10 oameni şi va lipsi la importantul meci cu Viitorul. Karlik şi-a arătat limitele şi nu reprezintă o alternativă viabilă, iar Cucu nu a convins că poate fi o soluţie foarte bună. În aceste condiţii, soluţiile lui Selymes pentru întărirea defensivei sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire. Este inexplicabilă renunţarea la Ivan Pecha în condiţiile în care celelalte soluţii pentru centru defensivei sunt ridicole! Decizia de a-l concedia pe Pecha este probabil regretată în acest moment. Ovidiu Burcă a fost fundaş central şi ar fi trebuit să-şi dea seama că slovacul era singurul stoper valoros din lotul Oţelului! În aceste condiţii, Tibor Selymes va trebui să se descurce cu Sipovic şi Miron până în iarnă. Singura şansă a echipei gălăţene de a câştiga meciuri în această perioadă este ca ofensiva să fie mai productivă decât defensiva. Atacul trebuie să marcheze pentru că defensiva va fi penetrată! Tibor Selymes se află în faţa unei misiuni aproape imposibile. Dacă va reuşi să scoată la liman corabia Oţelului, Sely îl va depăşi pe Tom Cruise, protagonistul seriei Misiune Imposibilă.


Articole înrudite