23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tibor Selymes: „Oţelul îşi va arăta adevărata faţă în retur"
Tibor Selymes: „Oţelul îşi va arăta adevărata faţă în retur"

Reporter: Este adevărat ca v-aţi hotărât într-o oră să acceptaţi propunerea Oţelului?
Tibor Selymes: „Da, este adevărat. Nu puteam să refuz o fostă campioană a României. Văzusem Oţelul şi în partida pe care o disputase la Braşov, unde locuiesc eu, şi îmi făcusem o imagine despre echipă. Văzusem şi celelalte jocuri ale echipei gălăţene la televizor".

- Ce aţi găsit când aţi venit? Mă refer la pregătirea fizică a jucătorilor şi la atmosfera din vestiar.
„Nu vreau să vorbesc urât despre antrenorul care a fost înaintea mea la echipă, dar trebuie să tragem tare pentru a ajunge la un nivel fizic normal. Plus că am jucători în lot care au mari carenţe tactice. Nu credeam că pot exista jucători în prima ligă care au 25 de ani şi nu ştiu cum să se poziţioneze şi ce să facă în timpul unei partide. Deocamdată trebuie să ne descurcăm cu ceea ce avem la dispoziţie. Din iarnă vom mai face modificări în lot."

- V-aţi consultat cu Dorinel Munteanu înainte de accepta să veniţi la Galaţi?
„Da, am vorbit cu el pentru că a stat 3 ani la Oţelul şi a făcut lucruri extraordinare aici. Mi-a vorbit foarte frumos despre clubul gălăţean. Pot să vă spun şi eu că la Galaţi există o infrastructură extraordinară. Avem teren de antrenament chiar lângă cel principal, condiţii de refacere moderne, sală de forţă. Dacă am mai avea şi lot competitiv ar fi perfect. Glumesc, pentru că avem câţiva jucători foarte buni. Mă refer la Cernat, Jula, Popa, cei doi portughezi. Problema este că ei au venit nepregătiţi fizic şi nu se pot exprima deocamdată la adevărata lor valoare."

- Este pregătirea fizică cel mai important factor în fotbalul actual?
„Nu pot să spun că trebuie doar să alergi şi rezolvi un meci, pentru că nu suntem la atletism. Trebuie însă ca jucătorii să fie foarte bine pregătiţi fizic, pentru că, dacă au carenţe din acest punct de vedere, nu se pot exprima la adevărata lor valoare. A venit profesorul Tămăşanu şi vom pune lucrurile la punct. În cele două săptămâni de pauză vom lucra la acumulări fizice, pentru ca echipa să arate bine de la meciul cu Viitorul."

- Ce v-a deranjat cel mai mult până acum la echipă?
„M-a deranjat că nu suntem o echipă. La Tg. Jiu am jucat aproape 60 de minute la un nivel destul de bun, după care am căzut total. Să iei trei goluri cu capul din faze fixe în trei minute nu am mai văzut la acest nivel. Trebuie să lucrăm mai mult la fazele fixe ale adversarilor."

- Aţi văzut meciurile disputate de echipele româneşti în Europa League. Ce le lipseşte echipelor noastre pentru a fi competitive pe plan internaţional?
„Cred că ne lipseşte ritmul de joc pe care îl impun formaţiile din campionatele tari. Formaţiile noastre nu pot să ducă un ritm foarte ridicat decât maxim 30 de minute. O să-mi spuneţi că Red Bull Salzburg nu vine dintr-un campionat tare... dar echipa austriacă are buget de 50 de milioane de euro. Ştiţi vreo echipă de la noi care măcar se apropie de această sumă? Plus că la noi jucătorii au carenţe tactice mari şi din acest motiv nu joacă la echipele din occident."

- Generaţia dumneavoastră a fost crescută la Luceafărul, în acel proiect extraordinar. Cum a fost când aţi jucat pentru prima oară la un club occidental?
„Îmi amintesc faptul că atunci când am fost transferat la Cercle Bruges am avut un şoc. Noi stăteam în cantonament 3 zile înainte de meci şi 3 zile după iar la echipa belgiană eram liber până cu 3 ore înainte de partidă. Nu ştiam ce să fac. Apoi, la Andrelecht şi la Standard Liege, mi-a venit mult mai uşor. Eu sunt adeptul disciplinei stricte. Dacă un jucător greşeste grav, îi ofer şi a doua şansă, iar dacă greşeşte şi a doua oară este amendat, iar la a treia este out."

- Are Oţelul şanse să se salveze de la retrogradare? De câte puncte ar avea nevoie în tur pentru a spera în retur?

„Dacă nu credeam că avem şanse, nu mai acceptam oferta conducerii. Cred că sunt cam nouă echipe care se vor lupta pentru evitarea retrogradării. Cred că noi trebuie să mai câştigăm încă 12 puncte pentru a aborda returul cu şanse reale. Trebuie să câştigăm cel puţin 2 meciuri acasă şi să venim cu 2 succese din deplasare pentru a rămâne în cărţi. Cred că echipa va arăta aşa cum îmi doresc eu abia din primăvară. Am cerut conducerii să-mi acorde încredere şi răbdare pentru a reuşi să fac ceva. Suporterii să aibă şi ei încredere, pentru că Oţelul va redeveni o echipă de temut."


Articole înrudite