23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Sunt mulţumit de lotul pe care îl am la dispoziţie”
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Sunt mulţumit de lotul pe care îl am la dispoziţie”

Rep.: - Care sunt concluziile pe care le-aţi tras după cantonamentul de la munte?
Tibor Selymes: - Cel mai important lucru este că nu s-a accidentat niciun jucător. Sunt foarte mulţumit de modul cum s-au comportat băieţii, de atitudinea lor şi de implicarea în antrenamente. Acum, în cantonamentul din Antalya voi lucra tehnico-tactic şi îi voi urmări în special pe nou sosiţi pentru a vedea cum se integrează în mecanismul pe care l-am gândit.

Rep.: - Sunteţi mulţumit de campania de transferuri făcută de conducerea Oţelului?
Tibor Selymes: - Sunt mulţumit pentru că au fost aduşi 7 jucători. Lotul s-a schimbat în bine în ceea ce priveşte valoarea fotbalistică. Mă refer aici la raportul calitate-preţ pentru că nu ne-am permis jucători scumpi. Puteam să găsim fotbalişti mai valoroşi, dar aceştia solicitau salarii pe care nu ni le putem permite. Cred că am adus cei mai buni fotbalişti pe care ni-i puteam permite. Nu cred că vom mai aduce vreun jucător. Cam acesta este lotul pe care ne vom baza în retur.

Rep.: - Este un lot care îi permite Oţelului să rămână în prima ligă?
Tibor Selymes: - Este greu de spus faptul că avem siguranţă ca aceşti jucători vor salva Oţelul. Ceea ce pot să spun este că avem valoare pentru a ne lupta cu orice adversar din Liga 1.

Rep.: - Oţelul a marcat doar 7 goluri în tur. Aveţi destui jucători ofensivi în lot?
Tibor Selymes: - Eu cred că am adus 4 jucători de atac în această iarnă şi am întărit şi mijlocul terenului. Cred că vom fi bine.

Rep.: - Ce se întâmplă cu Emil Jula. Am văzut că nu a evoluat niciun minut în cele două partide de verificare?
Tibor Selymes: - El este acum secundul meu. Din păcate Emil are probleme cu tendonul şi nu ştim când vom putea conta din nou pe el. Noi sperăm să putem să-l folosim în meciurile din primăvară.

Rep.: - Ce aşteptaţi de la cantonamentul din Antalya?
Tibor Selymes: - Va fi altceva în Turcia. Trebuie să aducem echipa la un nivel bun pentru ca la începutul returului jucătorii să fie în formă fizică şi psihică pentru a putea să câştigăm cât mai multe partide. Greul cade pe mine în această perioadă când trebuie să aduc jucătorii la un nivel cât mai apropiat de cel de competiţie. La ora primului meci oficial, echipa noastră trebuie să fie pregătită pentru a obţine cele 3 puncte puse în joc.

Rep.: - Vă interesează şi rezultatele din partidele amicale?
Tibor Selymes: - Normal că mă interesează. Orice rezultat pozitiv îţi oferă moral pentru competiţia pe puncte. Nu mor însă după rezultate. Principalul obiectiv va fi formarea primului 11. Am mulţi jucători care pot juca titulari la orice oră. Depinde mult de inspiraţia pe care o voi avea în formarea primului 11.

Rep.: - Jucătorii sunt cu banii la zi. Îi simţiţi mai motivaţi?
Tibor Selymes: - Dacă ei nu au avut probleme când existau restanţe, vă daţi seama cum sunt acum? Nu am avut nicio problemă cu ei şi acest lucru mă bucură nespus şi arată că avem jucători de caracter în lot. Am o echipă care chiar vrea să dea totul pentru a se salva de la retrogradare.

Rep.: - Cum comentaţi faptul că finanţatorul Dan Adamescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare?
Tibor Selymes: - Nu este deloc bine pentru noi. Nu poate fi pozitiv faptul că patronul va merge după gratii, însă noi trebuie să ne vedem de treaba noastră şi să rămânem în prima ligă.

Rep.: - De câte puncte ar avea nevoie Oţelul pentru a se salva de la retrogradare?
Tibor Selymes: - Eu aş vrea să acumulăm cu un punct mai mult decât prima echipă de sub linia retrogradării. M-aş mulţumi cu locul 12. Nu contează dacă fac 20 de puncte sau 50, important este să ne salvăm.


Articole înrudite