23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a obţinut două victorii în turneul de la Gheorgheni
Dunărea a obţinut două victorii în turneul de la Gheorgheni

CSM Dunărea nu avea un obiectiv clar stabilit pentru turneul de la Gheorgheni. Echipa gălăţeană era calificată în play-off, dar dorea să-şi verifice potenţialul înainte de meciurile care vor stabili clasamentul final. Formaţia lui Marius Trandafir nu a beneficiat în meciurile de la finalul săptămânii trecute de serviciile celor 5 hocheişti ucraineni care evoluaseră pentru echipa gălăţeană în ultimele 3 luni. Singurul străin folosit în turneul din Harghita a fost slovacul Adrian Palak. Dunărea a început competiţia cu o victorie fără echivoc, 12-0, obţinută împotriva victimei de serviciu, Sportul Studenţesc. Bucureştenii nu au reuşit nici de această dată să opună o rezistenţă consistentă hocheiştilor gălăţeni.
A urmat partida cu Progym Gheorgheni. Dunărea voia să-şi ia revanşa după înfrângerea suferită în turneul de la Miercurea Ciuc. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru gălăţeni. Gazdele au revenit la 2-3, dar nu au putut mai mult. Dunărea s-a impus cu 8-4 prin reuşitele lui Balint - 2, Palak - 2, Lorincz - 2, Tanko şi Goga.
Ultimul meci al gălăţenilor a fost împotriva Stelei. Dunărea nu reuşise nicio victorie împotriva echipei bucureştene şi era greu de crezut că o va obţine pe prima fără cei 5 hocheişti din Ucraina. Meciul nu a avut istoric. Steaua nu a avut probleme în a se impune, iar scorul final, 7-2, arată clar ceea ce s-a petrecut pe gheaţă. Gălăţenii au reuşit primul gol prin Palak la scorul de 0-6 şi au marcat ultimul punct al disputei prin Lorincz.
Înaintea ultimelor 3 turnee, clasamentul este următorul:
1) Steaua - 78 puncte;
2) Dunărea - 45 puncte;
3) Progym Gheorgheni - 28 puncte;
4) Sportul Studenţesc - 0 puncte.
Ultimele 3 turnee se vor disputa în ordine la Cârţa, Gheorgheni şi Galaţi. Împerecherea din semifinalele campionatului este clară. Steaua va înfrunta Progym Gheorgheni, în timp ce Dunărea va întâlni campioana Corona Braşov.


Articole înrudite