23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Simona Halep este o jucătoare fantastică”
„Simona Halep este o jucătoare fantastică”

Rep.: - Crezi că ascensiunea ta către vârful ierarhiei WTA se produce normal?
Garbine Muguruza: - Cred că am progresat foarte mult. Îmi amintesc faptul că în urmă cu 3 ani jucam în turneele ITF şi acum am ajuns în elită. Sunt foarte bucuroasă şi vreau să continui această ascensiune spre vârful ierarhiei.

Rep.: - Ai jucat un meci foarte tare cu Serena Williams la Australian Open. Ce poţi să-mi spui despre acea partidă?
Garbine Muguruza: - Pot să spun că am jucat foarte bine, numai că Serena a jucat foarte bine până la sfârşit şi acest lucru a făcut diferenţa. Nu este o ruşine că am pierdut în faţa jucătoarei care a câştigat turneul. Am avut şansa mea, dar nu am valorificat-o. De fiecare dată când evoluez împotriva Serenei trebuie să-mi ridic mult nivelul pentru a face faţă.

Rep.: - Totuşi ai învins-o pe Serena anul trecut la Rolland Garros. Ai vrea să vă întâlniţi şi anul acesta la Openul Franţei?
Garbine Muguruza: - Dacă întâlneşti cei mai buni jucători la turneele de Grand Slam, îţi doreşti să-i învingi şi uneori reuşeşti. Trebuie însă să înfrunţi marile campioane în primele trei tururi, pentru că atunci ai mai multe şanse să le învingi. Serena are multă experienţă şi are multe atuuri pe care şi le pune în valoare. Este de departe cea mai bună jucătoare din circuit.

Rep.: - Ce părere ai despre Simona Halep?
Garbine Muguruza: - Cred că Simona joacă extraordinar la ora actuală. Ea a progresat enorm în ultimii doi ani şi a ajuns la un nivel incredibil. Cred că va câştiga în curând un turneu de Grand Slam.

Rep.: - Care este obiectivul tău în acest an?
Garbine Muguruza: - Obiectivul meu este să am un joc solid şi să am rezultate bune în toate turneele în care particip, nu doar în turneele de Grand Slam. Trebuie să am constanţă şi atunci vor apărea şi rezultatele măreţe.

Rep.: - Ai prietene printre colegele din circuitul feminin de tenis?
Garbine Muguruza: - Este greu de spus că ai putea să te împrieteneşti cu adversarele. Singurele prietene sunt colegele spaniole, cu care mă văd foarte des. Ele sunt prietenele mele.

Rep.: - Care este turneul favorit?
Garbine Muguruza: - Pot să spun că turneul de la Madrid este favoritul, pentru că se dispută la mine acasă, dar îmi plac mult şi turneele de la Miami şi Indian Wells. Şi mă mai simt bine şi în America de Sud, pentru că mama mea este din Venezuela.

Rep.: - Ştiai că ai atât de mulţi fani în România?
Garbine Muguruza: - Am fost surprinsă să descopăr că atâţia români mă plac. Am prieteni aici şi românii înţeleg bine spaniola, pentru că sunt latini. Mă simt bine în România şi sunt pentru a cincea oară aici. Mi-a plăcut Galaţiul şi mă voi întoarce în oraşul dumneavoastră.


Articole înrudite