23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Selymes are nevoie de răbdare pentru a putea să revigoreze Oţelul
Selymes are nevoie de răbdare pentru a putea să revigoreze Oţelul

Tibor Selymes era un antrenor în vogă în urmă cu 5 ani. Fostul fundaş stânga al echipei naţionale promovase cu Sportul Studenţesc şi făcuse pasul către Astra Ploieşti, cum se numea la acea vreme. Trecerea la clubul patronat de Ioan Niculae nu a fost de bun augur pentru Tibi Selymes, care a trebuit să plece de la formaţia ploieşteană. Sely a ajuns apoi la FCM Tg. Mureş, după care a revenit la Astra, dar a fost concediat după doar două etape! A urmat o perioadă neagră pentru Selymes, care a culminat cu lunile petrecute la Dinamo 2. Tibor Selymes a primit acum şansa de a antrena din nou în liga 1 şi vrea să profite de această ocazie. Noul antrenor al Oţelului ştie ce trebuie să facă pentru a salva echipa gălăţeană.
„Am acceptat oferta lui Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu pentru că este vorba despre o fostă campioană a României. Am lângă mine nişte oameni deosebiţi, care au jucat fotbal, astfel că misiunea mea este uşurată dintr-un anumit punct de vedere. Ei au răbdare şi ştiu că performanţa nu se poate face peste noapte. În fotbalul românesc se schimbă antrenorii prea des. Să laşi un antrenor să stea pe bancă două săptămâni este bătaie de joc. I-am rugat pe Cristi şi Ovidiu doar să mă lase să-mi fac treaba. Cer doar răbdare pentru a putea avea rezultate. Sunt mai multe probleme şi încetul cu încetul le punem la punct. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este pregătirea fizică. Nu poţi realiza nimic dacă nu ai pregătire. Tocmai de aceea l-am readus pe profesorul Tămăşanu. După meciul cu Steaua se întrerupe campionatul două săptămâni şi avem timp să lucrăm la pregătirea fizică. Vreau să-l mai aduc în staff şi pe Valentin Sinescu, un om deosebit cu care am lucrat la Astra. Mai avem nevoie de doi jucători cu experienţă pe care sper să-i aducem curând. M-am consultat cu Dorinel, prietenul meu de o viaţă, şi mi-a vorbit foarte frumos despre Oţelul. Sper să-i egalez performanţele. Dacă voi sta şi eu 3 ani la echipă, poate voi câştiga campionatul. Aştept şi reintrarea lui Cernat, care poate schimba multe în jocul echipei. Vom avea două meciuri foarte dificile în următoarele etape. La Tg. Jiu încercăm să facem un meci bun, după care vom da marea bătălie cu Steaua. Eu sunt dinamovist şi realizaţi că voi pregăti intens acest duel, chiar dacă vom întâlni o echipă aflată în vârf de formă. În ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare, cred că există 8 echipe aflate la acelaşi nivel şi care au şanse egale să se menţină în prima ligă", a declarat Tibor Selymes, antrenorul Oţelul Galaţi.
Misiunea lui Selymes se anunţă foarte dificilă pentru că echipa gălăţeană se află într-o criză financiară profundă. Dacă nu vor fi bani, eforturile noului tehnician se vor dovedi inutile. Oţelul se află, în continuare, mai aproape de faliment decât de salvare. Cu siguranţă că Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu încearcă să-şi facă imagine la Oţelul, ceea ce nu înseamnă că cei doi membri ai staff-ului nu vor pleca în secunda doi dacă fosta campioana va intra în faliment. Eforturile lui Burcă şi Munteanu pentru completarea staff-ului tehnic şi a lotului de jucători vor fi în van dacă Oţelul nu va primi repede o injecţie financiară.


Articole înrudite