23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce îşi propune CSM Dunărea în acest sezon?
Ce îşi propune CSM Dunărea în acest sezon?

CSM Dunărea părea să devină cea mai puternică echipă din Galaţi. În oraşul de la Dunăre sosise antrenorul finlandez Kari Rauhanen, care cucerise titlul cu Corona Braşov şi întrerupsese astfel supremaţia lui SC Miercurea Ciuc. Nordicul adusese cu el şi cinci conaţionali care împreună cu cei opt jucători transferaţi de la Miercurea Ciuc şi Gheorgheni promiteau să se bată chiar pentru supremaţie. Între timp, unul dintre jucătorii finlandezi renunţase şi mai rămăseseră patru. Pentru meciurile din Cupa României au venit şi doi internaţionali austrieci, Oliver Stesinger şi André Lakos, hocheişti care evoluaseră în AHL, cea de a doua divizie a continentului nord-american.
Primul meci din Cupa României a însemnat o dezamăgire. Dunărea a fost învinsă cu 7-2 de SC Miercurea Ciuc. Chiar dacă a urmat o victorie cu 16-0 în faţa lui Progym Gheorgheni, soarta celor patru finlandezi şi a antrenorului Rauhanen fusese pecetluită. Cei cinci au plecat aşa cum veniseră. Nu a mai contat că Rauhanen a făcut toată pregătirea premergătoare sezonului. Înfrângerea suferită în faţa ciucanilor i-a fost fatală selecţionerului lotului naţional. Da, este adevărat, Kari Rauhanen, antrenorul echipei naţionale, a fost concediat de conducerea Dunării Galaţi după doar două meciuri oficiale. La cârma echipei a fost reinstalat Marius Trandafir, tocmai omul care îl recomandase călduros pe Rauhanen. Este adevărat că Dunărea, întărită cu trei jucători cehi, a învins din nou categoric Progym Gheorgheni, dar faţă de ceea ce se anunţa iniţial nu a mai rămas aproape nimic. Cu lotul actual şi cu Marius Trandafir pe bancă, Dunărea pare capabilă să ocupe cel mult locul 3 în campionat. Nu garantează nimeni că, dacă rămânea Kari Rauhanen, Dunărea ar fi cucerit titlul de campioană, dar finlandezul a plătit pentru faptul că a adus cinci conaţionali mult mai puţin valoroşi decât se spera.
Proiectul renaşterii hocheiului gălăţean pare un eşec, mai ales că tehnicianul finlandez fusese prezentat cu surle şi trâmbiţe. Adevărul este că sportul românesc, şi cel gălăţean nu face excepţie, este la fel cu societatea. Se fac investiţii şi sunt aşteptate rezultate chiar de a doua zi! Aşa ceva nu se poate nici măcar în filmele americane. Proiectul care vizează cucerirea primului titlu de campioană naţională la seniori pentru hocheiul gălăţean a pornit cu stângul. Concluzia este că Dunărea nu se va putea bate în acest sezon de la egal la egal cu SC Miercurea Ciuc şi Corona. Pentru echipa gălăţeană ar fi un progres şi ocuparea locului 3 în campionat după ce, două sezoane consecutive, Dunărea a reuşit să întreacă doar echipa de amatori a Sportului Studenţesc.


Articole înrudite