29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şase medalii pentru Fantezia la „Timişoara Open Championships”
Şase medalii pentru Fantezia la „Timişoara Open Championships”

Două competiţii de dans sportiv a planificat Federaţia Română în weekendul. Un naţional la Bucureşti, Cupa “Davidens” şi un internaţional laTimişoara, “Timişoara Open Championship”, concursuri care au reunit peste 1200 de sportivi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Şi cum Fantezia este un club care se respectă şi nu a lipsit de la nicio competiţie majoră anul acesta, şi-a trimis artileria grea la Timişoara, iar „arcaşii” i-a trimis în Capitală, bilanţul general fiind: două medalii de aur, o medalie de argint, trei medalii de bronz, trei locuri IV şi două locuri VI. 

La internaţionalul de la Timişoara s-au obţinut următoarele rezultate:

Medaliaţi cu aur au fost perechile Cosmin Lupoaie - Maria Radu, open latino junior I şi Rareş Lefter - Maria Hârtopeanu, open standard copii I + II. Argintul a revenit perechii mixte: Mihai Paraschiv(Fantezia Galaţi) - Diandra Illeş(Autentic Bacau) în cadrul celei mai aşteptate şi spectaculoase finală - adult latino. Medaliile de bronz au fost obţinute la openul junior I standard de perechea Cosmin Lupoaie - Maria Radu, copii I + II standard de perechea Rareş Constantin - Jasmine Popa şi la copii I + II  latino de perechea Rareş Lefter  - Maria Hârtopeanu. Pe locul IV în finala latino la copii I + II s-a clasat perechea Rareş Constantin - Jasmine Popa iar la standard, perechea Rareş Borcea - Mitzura Pentiuc. Locul VI  a fost adjudecat de perechea Denis Pământ  - Ana Panţuru în cadrul concursului de clasa “D” junior I + II.

La Bucureşti au reuşit să ajungă în finală perechile: Florin Drăgan - Mara Lazăr la open basic standard 12-13 ani, care au ocupat locul IV şi perechea mixtă Eduard Ragea (Fantezia) - Miriana Dorobanţu (Happy Dance Buzău) care au ocupat locul VI la clasa “D” 14-15 ani. „Foarte grea şi obositoare deplasarea de la Timişoara, am făcut 14 ore la dus şi 12 ore la întors, dar având în vedere rezultatele obţinute de sportivii clubului efortul a meritat cu prisosinţă. Păcat că la acest internaţional nu am putut aduce toate perechile, dar având în vedere distanţa şi faptul că sportivii trebuiau să lipseasca două zile de la şcoală, câteva perechi au renunţat. Superbe rezultate şi cel mai important lucru este faptul că cele şase perechi prezente la Timişoara au reuşit să se califice cel puţin într-o finală. Şi la Bucureşti lucrurile au stat destul de bine, mai ales că ambele perechi finaliste sunt la început de drum la clasele lor de dans. Urmează o perioadă destul de grea în care trebuie să mobilizăm toţi membrii clubului având în vedere cele trei competiţii internaţionale din noiembrie de la Bucureşti şi Viena, Campionatul naţional pe clase de dans de la Cluj şi, nu în ultimul rând concursurile naţionale de la Brăila şi Galati. Dacă scăpăm „întregi” de luna noiembrie, putem să răsuflăm uşuraţi pentru că decembrie va fi un mizilic”, ne-a declarat antrenorul Andreea Adam.


Articole înrudite