12 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Amnistia fiscală amână procesul de insolvenţă al Oţelului
Amnistia fiscală amână procesul de insolvenţă al Oţelului

La ultimul termen în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA Galaţi a apărut o rază de speranţă pentru echipa-fanion a oraşului nostru. Procesul a fost amânat pentru 13 ianuarie 2016, însă, deşi pare doar o prelungire a agoniei, de data aceasta există o rază de speranţă care vine chiar de la principalul creditor al echipei, Direcţia de Finanţe. Despre ce este vorba: ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 209/2015 privind anularea unor obligaţii fiscale precum şi a Ordinului ANAF prin care se stabilesc procedurile de anulare a obligaţiilor fiscale, creanţa DGRFP Bucureşti în sumă de peste 22 milioane de lei ar fi supusă procedurii de anulare. Administratorul judiciar al Oţelului a formulat o cerere către organul fiscal prin care solicită aplicarea procedurilor de anulare a obligaţiilor fiscale supuse noilor reglementări legislative. De altfel, şi procesul Oţelului cu ANAF, ce a avut termen în data de 19 octombrie, a fost amânat pentru că instanţa a pus în vedere ANAF, Direcţiei Generale de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul ANAF precum şi Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi să-şi exprime punctul de vedere cu privire la modalitatea de aplicare a procedurii de anulare a obligaţiilor fiscale. Reamintim că suma de 22.400.571 lei reprezintă diferenţe la impozite, majorări şi penalităţi pentru intervalul 2008 - 2013, deoarece clubul a plătit jucătorii în baza unor convenţii civile până în 2008. ANAF-ul a considerat că Oţelul nu a interpretat corect legea şi a stabilit decizii de plată pentru diferenţele constatate. 

Tot la termenul din 21 octombrie, s-a putut afla că, deşi Vlad Alexandru Răpişcă a renunţat la mandatul de administrator special din data de 31 iulie 2015, Adunarea Generală a Acţionarilor Oţelului, convocată de două ori, nu s-a putut întruni pentru a clarifica situaţia şi eventual pentru a numi un alt administrator special, pentru că acţionarii clubului, adică TNG Real Estate Management SRL şi Theta Proficiency SRL, nu s-au prezentat. Acesta este un semn clar că acţionarilor nu le mai pasă de echipă nici cât negru sub unghie, drept pentru care FC Oţelul Galaţi i-a fost ridicat dreptul de administrare.

Incluzând procesul de insolvenţă şi cel cu ANAF-ul despre care am făcut vorbire mai sus, echipa noastră are un număr impresionant de litigii, 40 dintre acestea fiind de natură sportivă, iar 6 sunt pe rolul instanţelor de judecată.  


Articole înrudite

Dispozitivul de siguranță publică la nivelul Poliției Orașului Târgu Bujor a fost suplimentat ...

Prima victorie pentru Oţelul din 2025

Oţelul se destramă: A plecat şi Zivulic