03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atunci când cu toţii aşteptam să vină pauza de iarnă, în care s-au anunţat modificări masive în ceea ce priveşte lotul de jucători, „expiraţii” Oţelului au reuşit să ne mai surprindă, plăcut de data asta. Luni seara, roş-alb-albaştrii au evoluat cu multă ambiţie şi dăruire, au demonstrat putere de sacrificiu şi ne-au reamintit de echipa care a cucerit cele două trofee unice aflate la loc de cinste în vitrina clubului. În aceste condiţii, Vasluiul, fără conducătorul de joc Sânmărtean, chiar dacă după atitudinea afişată la final, una de nervozitate, nu se gândea că nu va obţine puncte la Galaţi, nu a avut nicio şansă şi a plecat cu coada între picioare. Scorul a fost deschis de Iorga (min. 19), care a prins o execuţie fenomenală: şut cu exterior la colţul lung, care l-a făcut spectator pe Coman. Oaspeţii nu au contat în atac în prima parte dar au solicitat penalty la faza din min. 41 la duelul Brăneţ - Antal. Obligaţi de situaţia de pe tabelă, vasluienii s-au instalat în jumătatea noastră, dar reduta condusă de Sîrghi a rezistat cu brio. Oţelul a evoluat cu un om mai puţin în ultimul sfert de oră, Pena primind direct roşu la un duel cu Coman. De remarcat că arbitrul Unimatan, care a prins o seară proastă, l-a eliminat pe jucătorul nostru când acesta se afla pe targă. Cei 5000 de spectatori au explodat la ultima fază a meciului, Viglianti finalizând un contraatac fulgerător.
Declaraţii:
Viorel Tănase - antrenor Oţelul: „Sunt fericit pentru această victorie, vreau să-i felicit pe jucători pentru atitudinea lor. Aşa vreau să se desfăşoare toate meciurile de acum încolo, cu acelaşi spirit, cu agresivitate foarte mare. Mai avem până ajungem la perfecţiune, mi-aş dori mai multe puncte în perioada asta pentru că suntem în criză. Þinând cont că am întâlnit un adversar foarte puternic, care încă mai avea şanse la locul unu, zic eu că ne-am comportat destul de bine.Vaslui a făcut un joc asemănător cu cel prestat împotriva lui Dinamo, ne aşteptam. Ne-am luat măsuri şi ne-a ieşit. Fără sacrificiu nu poţi câştiga.”
Narcis Răducan - director general Oţelul: „A fost un meci foarte bun. Nu ne-a fost uşor, pentru că am întâlnit un adversar important, dar ne-am creat ocazii şi victoria este pe deplin meritată. Este o gură de aer importantă ţinând cont de zestrea de puncte pe care o avem. Băieţii au arătat din nou ca un grup care se bate pentru obiective. Şi mie mi s-a părut că au fost anumite precipitări în deciziile arbitrului, dar nu are rost să mai comentăm, nu e un arbitru căruia să-i punem la îndoială corectitudinea."
Viorel Hizo (antrenor FC Vaslui): „Este greu să trag o concluzie, mai ales că am fost nevoiţi să facem modificări devreme. Nu poţi să tragi o concluzie din ce s-a întâmplat azi la Galaţi, nu se poate juca fotbal în mediul în care s-a jucat. Am avut 11 metri clar ca lumina zilei la Antal şi încă unul în minutul 90, dar te faci că nu vezi... Tot ce s-a întâmplat azi, nu se poate juca fotbal în aceste condiţii. Am simţit că suntem neputincioşi, dar am avut destule situaţii din care trebuia să înscriem."
Oţelul Galaţi – FC Vaslui 2-0 (1-0)
Stadion “Oţelul“, spectatori: 5000
Au marcat: Cătălin Iorga (min. 19) şi Gabriel Viglianti (min. 90+3)
Cartonaşe galbene: Iorga (min.4), Neagu (min. 53), Sîrghi (min. 68), Pena (min. 73), Filip (min. 76) respectiv Jumisse (min. 31)
Cartonaş roşu: Pena  (min.78)
Formaţii:
Oţelul: Brăneţ – Râpă, Sîrghi, Perendija, Murgoci – Giurgiu, Neagu (min. 71Filip) - Iorga (min. 90+2 Stromajer), Didi (min. 82 Viglianti), Băjenaru - Pena. Antrenor: Viorel Tănase.
FC Vaslui: Coman – Milanov, Celeban, Varela, Sălăgeanu – Jumisse, Caue – Sburlea (min. 11 Varga), Stanciu (min. 46 Costin), Antal - M. Niculae. Antrenor: Viorel Hizo.
Arbitru: Paul Unimatan (Zalău)
Asistenţi: Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Alexandru Cerei (Cluj Napoca)


Articole înrudite