23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România - Spania în Fed Cup se joacă la Galaţi
România - Spania în Fed Cup se joacă la Galaţi

Şansele ca partida de Cupa Federaţiei dintre România şi Spania să se joace la Galaţi rămân foarte mari. Conducerea Federaţiei de Tenis şi-a dat acordul, primăria a spus da astfel că nu mai rămâne decât ca lucrurile să fie bătute în cuie.
Răzvan Itu, vicepreşedintele FR Tenis, a declarat: „Chiar suntem în tratative înaintate ca meciul România-Spania să se desfăşoare în Galaţi. S-au discutat toate detaliile cu posibilii organizatori despre posibilitatea ca acest eveniment cu totul deosebit să aibă loc la patinoarul artificial".
Florin Şipoş directorul Complexului Tenis Viva, a spus: „Sunt şanse uriaşe ca publicul gălăţean să o vadă pe Simona Halep. Am reuşit să aduc la aceeaşi masă reprezenatanţii Federaţiei şi pe cei ai administraţiei locale. A fost o discuţie de principiu după care împreună cu domnul Cosac am fost şi am văzut patinoarul. E mai mult ca sigur că vom avea meciul România-Spania la Galaţi. Cred că şansele sunt cam de 90% ca meciul să se dispute la Galaţi. Va fi evenimentul sportiv al anului în Galaţi. Va fi foarte frumos la noi în oraş pentru că şi asa nu s-a mai întâmplat nimic aici de multă vreme. Suntem bucuroşi că putem crea evenimente de asemenea anvergură. S-a discutat concret. Autorităţile locale vor pune la dispoziţie tot ceea ce este nevoie, iar Federaţia se va implica cu restul lucrurilor. Suprafaţa de joc va fi adusă de Federaţie. Noi ne vom ocupa de pregătirea patinoarului, transportul jucătoarelor, transportul acestora şi altele. Sunt nişte standarde care trebuie respectate, dar suntem pregătiţi".
Meciul dintre România şi Spania, cea mai importantă partidă de tenis pe echipe se va juca la Galaţi. Chiar dacă pentru acest lucru vor fi făcute eforturi mari, iar echipa de hochei va fi nevoită ca în februarie să evolueze doar în deplasare, merită ca gălăţenii să le vadă pe Simona Halep, Garbine Muguruza, Sorana Cârstea sau Carla Suarez Navarro. Tenisul este la el acasă în Galaţi, unde sportul alb începe să devină din ce în ce mai popular. Cu pasiune şi devotament se pot realiza lucruri deosebite. Se pot organiza chiar şi evenimente de anvergura mondială, cum va fi partida dintre România şi Spania.


Articole înrudite