23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul are nevoie de antrenor
Oţelul are nevoie de antrenor

Hans Michael Weiss s-a despărţit de Oţelul. Germanul primise toţi banii din contract până în iarnă, astfel că plecarea sa s-a făcut în cele mai bune condiţii. Noul antrenor al echipei gălăţene va fi Liviu Ciobotariu. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a mai pregatit FC Vaslui, Dinamo şi Poli Iaşi.
Plecarea lui Weiss nu surprinde pe nimeni. Oţelul a avut o prestaţie jalnică la Craiova. Echipa gălăţeană s-a prezentat ca mielul la tăiere şi până la urmă nu a scăpat de ceea ce se temea. A fost evident faptul că Hans Michael Weiss a mers la egal însă nu i-a mai ieşit ca la Braşov şi Iaşi. Germanul a alcătuit un 11 defensiv cu 4 fundaşi şi 3 mijlocaşi defensivi şi a mizat pe şansă. Echipa gălăţeană abia a putut lega 3 pase consecutive în primele 45 de minute. În repriza secundă după ce CS Universitatea Craiova a rămas în 10 oameni, oţelarii au avut o singură ocazie, prin Cristea, născută dintr-o eroare a defensivei gazdelor. În rest nicio ocazie de poartă. Băieţii lui Weiss nu au putut să trimită măcar o centrare de Doamne Ajută! Pase greşite, ritm bătrânesc şi implicare zero, acestea au fost coordonatele jucătorilor Oţelului în partea secundă a disputei. Germanul a declarat la finalul meciului că elevii săi le-au pus pe tavă victoria adversarilor. Ce a făcut însă Weiss pentru că echipa sa să câştige? Germanul a făcut schimbări post pe post de parcă partida curgea în favoarea echipei pe care o pregăteşte. Atacurile Oţelului au semănat cu încercările unor afoni de a cânta opera! Echipa gălăţeană a părut o formaţie de liga a 4-a care vrea să atace, dar nu poate. Este clar că tehnicianul geman nu este pregătit pentru a face faţă în liga 1. Neamţul pare rupt de principiile fotbalului modern. Weiss este doar un teoretician care este pus în mare dificultate când trece la proba practică. Neamţul venit din Filipine este un foarte bun orator, dar poate că s-ar descurca mai bine din postura de profesor de sport! Încăpăţânarea sau neştiinţa l-au făcut pe Weiss să se autosaboteze la partida de la Craiova. Tehnicianul german i-a lăsat în afara lotului pe Iulian Popa, Grădinaru, Helder şi Brigido, jucători care puteau ajuta chiar şi dacă intrau pe parcurs. Germanul l-a titularizat pe Murgoci în detrimentul lui Dan Popescu în condiţiile în care şi un copil şi-ar da seama că între cei doi jucători nu poate să existe comparaţie. Tot Weiss l-a introdus pe Jula în locul lui Tudorie chiar dacă scorul înregistrat pe tabelă impunea prezenţa ambilor atacanţi de peste 1,90 pe teren în acelaşi timp. Sunt greşeli care adunate au dus la stabilirea rezultatului final al partidei de la Craiova. Este clar că Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu au fost total nemulţumiţi de modul de exprimare al Oţelului în meciul din Bănie. Celor doi nu le-a picat bine că Hans Michael Weiss nu a folosit decât unul dintre nou sosiţi şi acela după pauză. Cei doi conducători ai Oţelului au un nume pregătit pentru banca fostei campioane şi acela este Mihai Teja.
Acum se mai anunţă ceva schimbări. Ar putea să semneze cu Oţelul şi Florin Cernat. Fostul decar al lui Dinamo Kiev va da un raspuns până luni. Cernat ar putea să redebuteze la Oţelul în meciul din 16 zecimile Cupei Romaniei în care echipa gălăţeană va întâlni CF Brăila. Partida se va juca pe 23 sau 24 septembrie.


Articole înrudite