23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România a dezamăgit în faţa Ungariei
România a dezamăgit în faţa Ungariei

Echipa lui Piţurcă nu a jucat nimic în partea secundă. România -Ungaria se anunţa un galop de sănătate pentru elevii lui Piţurcă. Marii specialişti din fotbalul românesc anticipau o victorie la scor a tricolorilor, de parcă în teren s-ar fi aflat Hagi, Ilie Dumitrescu sau Adrian Ilie.
Prima repriză a însemnat o dominare totală a romanilor. Accidentarea lui Goian l-a adus în teren pe Gardoş, dar lucrurile păreau că sunt în favoarea gazdelor. Ungaria a stat pe 3 linii şi a încercat prin orice mijloace să oprească atacurile gazdelor. Arbitrul scoţian Collum a încurajat jocul obstrucţionist şi dur al maghiarilor. România l-a avut însă în teren pe Lucian Sânmărtean, un jucător care a încântat pe toată lumea cu cascadele sale caracteristice de driblinguri fine. Chiar dacă au jucat aproape numai în terenul ungurilor, românii nu au reuşit să-şi creeze mari situaţii de gol în prima parte a meciului. Cu toate acestea, echipa lui Piţi a intrat în avantaj la cabine. Sânmărtean l-a găsit cu o pasă luminoasă pe Raţ care a centrat, Chipciu nu a atacat mingea care a ajuns la Rusescu, iar nouarul naţionalei a trimis-o superb sub bară. România - Ungaria se făcuse 1-0.
Repriza secundă a început cu Ungaria în terenul României. Mijlocaşii centrali Hoban şi Pintilii au făcut pasul înapoi şi maghiarii au atacat încă din minutul 46. Românii au încercat să închege câteva contraatacuri, dar acestea au murit din faşă. Maxim a fost neinspirat, Sânmărtean s-a accidentat şi a fost înlocuit cu inodorul Tănase, iar intrarea lui Stancu a venit prea târziu. Maghiarii au crezut în şansa lor şi cu ajutorul scoţianului Collum au reuşit să egaleze cu 8 minute înainte de finalul partidei. Scoţianul fără kilt a acordat o lovitură liberă pentru un fault imaginar la 25 de metri de poarta lui Tătăruşanu. A executat Dzsudzsak şi a marcat şi cu concursul penibilului portar al României. Rezerva lui Neto de la Fiorentina a avut un singur şut pe poartă în tot meciul şi nici pe acela nu a fost în stare să-l apere.
România - Ungaria s-a terminat 1-1, un rezultat conform totuşi cu raportul de forţe din teren. România nu a jucat nimic în repriza secundă în care Ungaria, o formaţie extrem de modestă, a dominat categoric. Victor Piţurcă pare că a văzut un alt meci. Selecţionerul declara că elevii săi au jucat bine, dar au avut ghinion. Declaraţia lui Piţi pare o jignire la adresa microbiştilor români. România a jucat slab în partida de sâmbătă seara, la fel cum a făcut-o şi în Grecia. Problema este că echipa tricoloră nu a mai avut norocul din capitala Atenei, când grecii au trimis mingea în bară. România nu joacă nimic sub bagheta lui Piţurcă, iar după ieşirea lui Sânmărtean tricolorii practic nu au mai contat în joc. Dacă va evolua precum în meciul cu Ungaria, România se va întoarce cu mâna goală din Finlanda. Fotbalul nu poate fi păcălit la infinit…


Articole înrudite