23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România a câştigat în ţara lui Moş Crăciun
România a câştigat în ţara lui Moş Crăciun

România a început temătoare partida cu Finlanda, după chipul şi asemănarea antrenorului său. Victor Piţurcă a gândit o formulă prudenţă şi i-a lăsat pe banca pe Rusescu şi Sânmărtean pentru a-i introduce în teren pe Tănase şi Bogdan Stancu. Piţi a mai făcut două modificări faţă de partida cu Ungaria. Luchin a jucat fundaş dreapta şi Chiricheş a revenit la locul său, în centrul apărării, iar Torje l-a înlocuit pe Maxim. România a început ezitant pentru ca finlandezii au făcut un pressing ucigător. Hoban putea deschide totuşi scorul în minutul 11, dar şutul său a ocolit de puţin poarta. Hetemaj a ratat ocazia reprizei când a reluat de la 6 metri şi Tătăruşanu a respins. Finlandezii au dominat primele 45 de minute, iar românii au jucat exasperant aproape numai pe partea stângă, unde Tănase şi Raţ au dat numai centrări proaste. Tricolorii puteau intră totuşi în avantaj la cabine. Pintilii a încercat să-l imite pe Dobrin şi a şutat din poziţie bună, dar mingea s-a dus paralel cu poarta. România a părut în prima repriză că o echipă fără cap, iar Finlanda a dovedit că vrea, dar nu poate mai mult. Piţi îl introduce în repriza secundă pe maestrul emerit al paselor şi driblingurilor, Lucian Sânmărtean, şi jocul tricolorilor capătă culoare. Sânmărtean îi pune mingea pe cap la un corner lui Stancu şi Motanul înscrie cu o lovitură ciudată 0-1. Tricolorii încep să combine dezinvolt, iar finlandezii se enervează şi Ring primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat. România combină excellent, iar Tănase îl întinde pe portarul finlandez, care respinge mingea în corner. Dodel părăseşte terenul şi lasă locul lui Enache iar Bogdan Stancu duce scorul la 2-0 cu o execuţie a la Cristiano Ronaldo: şut cu efect la colţul lung. Rusescu ratează şansa lui 3-0 în minutele de prelungire, iar România se impune cu 2-0. Tricolorii au acumulat 7 puncte în două partide şi se află pe locul 2 în grupă, după Irlanda de Nord, care s-a impus cu 2-0 în Grecia.

Declaraţii:

Victor Piţurcă - selecţioner România: „Am obţinut o victorie preţioasă, care şterge imaginea nefavorabilă din meciul cu Ungaria. Trebuie să recunosc faptul că m-am temut de această partidă, dar jucătorii s-au mobilizat exemplar. Mă bucur că a marcat Bogdan Stancu, un jucător care are calităţi de vârf adevărat. În ceea ce priveşte plecarea mea de la naţională, nu există nicio ofertă concretă. Dacă voi primi o ofertă bună, nu voi ezita să-i dau curs. Deocamdată sunt antrenorul selecţionatei României".
Bogdan Stancu: „Am reuşit să înscriu de două ori şi să aduc României 3 puncte foarte importante. Am arătat că valoarea nostră nu este cea arătată în partida cu Ungaria. Vrem să câştigăm grupa şi să ne calificăm fără probleme la turneul final al campionatului european".


Articole înrudite