24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rapid şi Tudorie  au îngropat Oţelul
Rapid şi Tudorie au îngropat Oţelul

Oţelul a început timid meciul din Giuleşti, chiar dacă Florin Marin a hotărât să trimită în teren o echipă ofensivă, cu doi atacanţi. Formaţia de la Dunăre a „reuşit” să primească gol la prima acţiune de atac a gazdelor. Edu Oriol a trimis o minge în careu, D. Niculae a amortizat-o sub privirile nevinovate ale lui Miron, i-a pasat lui Meulens şi olandezul a trimis-o viclean în colţul porţii lui Hotoboc. 1-0 pentru Rapid şi era abia minutul 4. Oţelarii nu par conectaţi la partidă, iar Cernat şi Iorga încearcă pase de fineţe care nu se impun într-o astfel de situaţie. Meulens se află aproape de dublă în minutul 21, dar Murgoci respinge in extremis. Buchta se joacă în careul propriu în minutul 26, însă Matondo atacă precum taurii legaţi la ochi de la coride şi nu obţine nimic. Minutul 28 avea să se dovedească decisiv pentru deznodământul disputei. Solomou centrează bine şi Tudorie se duce inconştient cu talpa şi îl accidentează pe portarul Buchta. Cum junele gălăţean mai avea un cartonaş galben, arbitrul Fesnic îl elimină. La omul sărac, nici boii nu trag, astfel că eliminarea lui Tudorie era tocmai ce-i lipsea echipei lui Florin Marin. Rapid parcă se sperie că trebuie să evolueze cu un om în plus şi nu-şi mai creează ocazii până la pauză. Minutul 42 înregistrează un moment istoric. Oţelul trimite primul şut spre poarta adversă prin Cucu. Tehnicianul Oţelului îl lasă la cabine pe Iorga şi îl trimite în teren pe Grădinaru. Oţelul începe bine repriza şi pune presiune pe gazde chiar şi cu un om în minus. Mai întâi Cernat şutează peste poartă de la 20 de metri. Apoi gălăţenii beneficiază de 2 cornere consecutive, iar la unul dintre acestea Miron îl depăşeşte în săritură pe Buchta, dar trimite cu capul pe lângă poarta goală!! Perioada bună a Oţelului se încheie prin minutul 60, iar rapidiştii încep să pună stăpânire din nou pe joc. Daniel Niculae şi Meulens şutează consecutiv la poarta gălăţeană în minutul 64, dar Hotoboc nu poate fi învins la această fază. Rapid forţează desprinderea şi Cristi Pusztai îl introduce pe favoritul galeriei Daniel Pancu. Cel poreclit Pancone face o fază superbă, dar D. Niculae nu poate să-l învingă pe portarul Oţelului din 6 metri. Oţelul încearcă destul de timid să ajungă la poarta lui Buchta, dar nu reuşeşte. Rapid izbuteşte să se desprindă în minutul 84 când Pancu îl deschide pe D. Niculae care sprintează pe lângă Miron şi înscrie sub bară. Rapid – Oţelul s-a încheiat 2-0, iar echipa gălăţeană mai are doar şanse teoretice de salvare de la retrogradare. Tudorie şi-a îngropat echipa, iar coechipierii săi nu au putut să joace de la egal la egal cu o echipă gazdă care avea un om în plus.

Declaraţii:

Cristian Pusztai - antrenor Rapid: „Am jucat destul de bine în seara asta. Am obţinut o victorie meritată. Mai avem însă de tras pentru a ne salva de la retrogradare. Sper să câştigăm cât mai multe puncte din deplasare.”
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Nu pot să le reproşez nimic băieţilor, pentru că au luptat până la epuizare. Este foarte greu să faci ceva când evoluezi 60 de minute cu un om în minus. Tudorie merita roşu direct la acea fază. Nu pot însă să-l acuz, pentru că are doar 19 ani şi lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Cred că în acest moment mai avem şanse infime de evitare a retrogradării.”

Formaţii:
Rapid: Buchta 6 - Vasile 6, Borda 6, Cmovs 6, J. Oriol 5 - Garai 6, Gecov 5 -Meulens 7 (Benson 5), Coimbra 6 (Pancu), E. Oriol 7 - D. Niculae 7(Martin).
Oţelul: Hotoboc 7 - Solomou 5, Miron 4, Cucu 6, Murgoci 4 - Iorga 4 (Grădinaru 5), Dică 5, Cernat 6, Popa 3 (D. Popescu) – Tudorie 2, Matondo 4 (Stoian).


Articole înrudite