13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Petrolul Ploieşti - FC Oţelul Galaţi 2-1 (1-0)
stadion Ilie Oană, spectatori: 10.000
Au marcat: Boudjemaa (min.19 şi min.82) respectiv Inkango (min.88)
Formaţii:
Petrolul: Bornescu - Achim, Neag, Yamissi, Guilherme - Opriţa (min.52 Bokila), Hoban (min.58 L. Marinescu), Mustivar, Boudjemaa - Grozav (min. 64 Alcenat), Hamza. Antrenor Mircea Rednic.
Oţelul: Brăneţ - Râpă, Costin, Perendija, Ljubinkovic - Benga, Giurgiu - Stromajer, Viglianti (min.73 Inkango), Buş (min.8 Sîrghi) - Pena (min.77 Punosevac). Antrenor: Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Guillherme (min.36), Bornescu (min.79) respectiv Sîrghi (min.30), Costin (min.46)
cartonaş roşu: Ljubinkovic (min.2)
Arbitru: Cristi Balaj
Asistenţi: Octavian Şovre şi Iulian Radu

Partida de la Ploieşti a început furtunos şi neaşteptat pentru gălăţeni. După doar 25 de secunde, Ljubinkovic l-a faultat în careu pe Hamza şi arbitrul Balaj nu a stat pe gânduri: penalti şi cartonaş roşu pentru fundaşul nostru. Brăneţ, care a făcut un joc bun, demonstrând că merită mai multe şanse pentru a putea arăta de ce este în stare, a parat lovitura de la 11 metri executată de Hamza şi a amânat deschiderea scorului. „Munti” a fost nevoit să-l sacrifice pe Buş şi l-a reprofilat pe Sârghi ca fundaş stânga. Gazdele au pus presiune pe careul nostru iar defensiva a cedat pentru prima oară în min.19 când Boudjemaa a deschis scorul. Găzarii şi-au continuat dominarea şi şi-au creat ocazii importante prin Guilherme (min.26), Opriţa şi Achim (min.33). Nevoiţi să-şi schimbe planurile din mers, oţelarii au avut o replică palidă în primele 45 de minute.

Apărarea l-a trădat pe Dorinel

Cu o pregătire fizică superioară, gălăţenii au preluat iniţiativa în mitanul al doilea. Partida a fost spectaculoasă şi ritmul a crescut, spre deliciul publicului spectator, printre care s-a aflat şi o galerie inimoasă, de peste 100 gălăţeni. La cinci minute de la reluare, Viglianti a executat o lovitură liberă iar lovitura de cap a lui Pena, din 9 metri, s-a dus alături de poartă. Dar cea mai mare ocazie de egalare s-a consumat după o oră de la fluierul de start, când şutul ghinionistului Stromajer a zguduit bara, la o fază în care portarul Petrolului, Bornescu, a fost spectator. A urmat faza din min.71, când Pena a fost faultat clar la 17 metri lateral de buturile gazdelor dar centralul nu a văzut infracţiunea şi a lăsat jocul să continue. Din păcate, defensiva Oţelului a prins o zi slabă, iar Petrolul, cu jucători tehnici şi iuţi, a profitat şi Boudjemaa a reuşit dubla. Pe final roş-alb-albaştrii şi-au concretizat evoluţia bună din repriza a doua, prin golul de onoare reuşit de Bruce Inkango, cu un şut  din 14 metri, la colţul lung.


Articole înrudite