23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele Federaţiei de Tenis crede că totul va fi la înălţime la meciul România - Spania
Preşedintele Federaţiei de Tenis crede că totul va fi la înălţime la meciul România - Spania

Mai sunt aproape 3 săptămâni până la partida dintre România şi Spania din cadrul Cupei Federaţiei la tenis. Pregătirile la patinoarul artificial, locul unde se va desfăşura manifestarea, sunt în grafic. Vestiarele şi intrările au fost renovate, iar construcţia lojelor este aproape finalizată. Preşedintele FR Tenis, George Cosac a fost duminică la Galaţi şi a fost plăcut surprins de rapiditatea cu care s-au desfăşurat lucrările de amenajare a patinoarului.
George Cosac, preşedintele FR Tenis, a declarat: „Aş putea spune că suntem în grafic cu lucrările. Pot să spun că suntem chiar mai avansaţi decât mă aşteptam. Cu siguranţă că totul va prinde contur cu cât se apropie data meciului. Avem de finalizat lojele şi pot să spun că acum, cu 2 săptămâni înainte de a veni echipele, acestea sunt finalizate în proporţie de 70-75%. Nu-mi aduc aminte ca să ne fi apucat vreodată atât de devreme de organizare, ceea ce reprezintă un motiv de laudă pentru Florin Şipoş şi echipa sa. În faza finală trebuie să aducem florile şi lojele vor fi practic pregătite pentru a-şi primi oaspeţii. Suprafaţa de joc va veni din Germania şi pot să vă spun că aceasta va fi de cel mai înalt nivel. Instalaţia de iluminat va sosi şi aceasta la sfârşitul săptămânii viitoare, astfel că totul este pus la punct până în cele mai mici detalii. În momentul în care ai în componenţa echipei o sportivă de talia Simonei Halep, interesul pentru meci creşte semnificativ. Ştiu că au fost oprite câteva sute de bilete pentru ultima perioadă. În prima perioadă au fost vândute bilete doar online de către o firmă specializată, astfel ca fanii din celelalte oraşe să-şi poată procura bilete. Am păstrat însă un procent semnificativ şi pentru gălăţeni, pentru că până la urmă evenimentul se desfăşoară la ei în oraş. În ceea ce priveşte componenţa echipei României, cert este că Sorana Cîrstea nu va veni la acest meci, pentru că a fost accidentată şi a anunţat că nu poate face faţă din punct de vedere fizic. Eu cred că avem jucătoare care o pot înlocui cu succes."
Locul Soranei Cîrstea va fi ocupat de Alexandra Dulgheru sau de Raluca Olaru. Organizatorii coordonaţi de directorul maifestării Florin Şipoş lucrează în aceste zile la loje, care vor fi gata până pe 1 februarie. Patinoarul va beneficia în cele două zile ale meciului România - Spania şi de o tabela electronică oferită de sponsorul elveţian al Cupei Federaţiei. Cert este că organizatorii, Florin Şipoş, administraţia locală şi Federaţia Română de Tenis vor transforma patinoarul artificial din Galaţi în cea mai elegantă arenă de tenis din România. Important este că numele oraşului de la Dunăre va fi rostit în toată lumea de către iubitorii sportului alb. Meritul faptului că Galaţiul va găzdui evenimentul sportiv al anului în România le revine lui Florin Şipoş, primarului Marius Stan, city managerului Aurel Vlaicu şi preşedintelui Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.


Articole înrudite