27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix, calificată în EuroCup Women
Phoenix, calificată în EuroCup Women

După clasarea între primele şase echipe din România în Liga Naţională de Baschet Feminin, CS Phoenix a primit invitaţia de a participa în EuroCup Women.
Preşedintele Florin Nini s-a declarat încântat de posibilitatea de a participa într-o cupă europeană puternică, alături de echipe de top, precum Galatasaray sau Fenerbahce, dar pentru acest lucru este nevoie de suplimentarea bugetului.
„Ne bucură foarte mult faptul că roadele rezultatelor noastre bune sunt recunoscute prin invitaţia de a participa într-o cupă europeană puternică, aşa cum este EuroCup Women. Ne dorim foarte tare să participăm, suntem dispuşi să facem eforturi în acest sens, însă este nevoie de sprijinul municipalităţii, pentru că altfel ne este imposibil să acoperim costurile necesare unei asemenea competiţii. Este important să facem pasul următor cu echipele noastre de seniori, ambele au posibilitatea de a participa într-o cupă europeană datorită rezultatelor noastre din plan sportiv şi aprecierii din plan internaţional. Acum nu rămâne decât ca factorul decizional să sprijine financiar ceea ce am obţinut noi pe teren”, a declarat Florin Nini. Sistemul competiţional al EuroCup Women este următorul:
- baraj de calificare (26-29 septembrie)
- faza grupelor (12 octombrie – 30 noiembrie): trei meciuri pe teren propriu, trei in deplasare
- play-off (14-21 decembrie)
- şaisprezecimi (4-11 ianuarie)
- optimi (25 ianuarie – 1 februarie)
- sferturi (1-8 martie)
- semifinale (22 – 29 martie)
- finala (11-18 aprilie)
Data limită a înscrierii este 23 iunie.
De menţionat faptul că, pe lângă calificarea în EuroCup Women la feminin, CS Phoenix a fost invitat să participe în BalkanLeague, cu echipa masculină de seniori.


Articole înrudite