24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul va avea buget de 800.000 de euro în liga secundă
Oţelul va avea buget de 800.000 de euro în liga secundă

Suporterii Oţelului pot răsufla uşuraţi. Echipa gălăţeană va continua şi în liga secundă. Conducerea administrativă, prin persoana administratorului special Vlad Rapişcă, i-a anunţat pe jucători ,după partida cu Ceahlăul, că formaţia de la Dunăre îşi va continua activitatea. Jucătorilor li s-a propus să evolueze în continuare la echipă, dar nu se ştie câţi dintre aceştia vor accepta să evolueze în cel de al doilea eşalon al fotbalului românesc. Este greu de crezut că vreunul dintre stranieri va accepta să joace în liga secundă... Dintre jucătorii care nu sunt gălăţeni, cele mai mari şanse de a continua la Galaţi le are Iulian Popa, jucător care a trăit experienţa ligii secunde cu FC Sibiu. 

Se pare că bugetul clubului pentru sezonul următor se va ridica la suma de 800.000 de euro. Banii vor veni de la acţionari, sponsori şi din vânzarea de jucători. Surpriza cea mare este că Dan Adamescu, acţionarul principal, va oferi bani echipei pentru continuarea activităţii. Cât din buget va fi acoperit de miliardarul fără chip, nu se ştie la momentul actual... 

În ceea ce priveşte vânzarea de jucători, singurii fotbalişti pe care se pot încasa sume rezonabile sunt Miron şi Tudorie. Pe de altă parte, însă, Florin Marin, care va rămâne pe banca echipei gălăţene, are nevoie de jucători cât mai valoroşi pentru a ataca promovarea. Este foarte posibil ca în seria 1 unde va evolua Oţelul să se găsească Rapid şi Ceahlăul, două dintre fostele colege din Liga 1. În acest caz, lupta pentru singura poziţie care va asigura promovarea promite să fie infernală. Cum Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu vor rămâne şi ei în conducerea clubului, este exclus ca echipa de la Dunăre să ajungă în situaţia în care s-a aflat în vara lui 2014. Cei doi tineri conducători ştiu ce au de făcut pentru ca Oţelul să pornească în forţă sezonul şi să nu se mai oprească până la îndeplinirea obiectivului: promovarea în prima ligă. Lotul va trebui ales cu atenţie, pentru că partidele din liga secundă sunt mai dificile decât par la prima vedere. 

Până la meciurile din liga secundă mai sunt însă două partide din acest campionat. Echipa de la Dunăre a primit o penalizare de 3 puncte din partea Comisiei de Licenţiere pentru neîndeplinirea criteriilor financiare. Nu se ştie însă dacă această decizie se va pune imediat în aplicare sau se va anula pentru că echipa gălăţeană este deja retrogradată. Mai rău este pentru FC Braşov şi Universitatea Cluj, echipe care mai aveau şanse de evitare a retrogradării înainte de a fi fost penalizate tot cu câte 3 puncte. Severitatea Comisiei de Licenţiere este păgubitoare, în condiţiile în care fotbalul românesc abia mai răsuflă.


Articole înrudite