17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul şi-a început urcuşul
Oţelul şi-a început urcuşul
Roş-alb-albaştrii au încheiat cea mai bună săptămână din acest sezon competiţional. După calificarea en-fanfare în sferturile de finală ale Cupei României Timişoreana, obţinută joi în dauna celor de la CF Brăila, oţelarii au mai bifat duminică seara o victorie foarte importantă în campionat cu Gaz Metan Mediaş. Prima repriză ne-a oferit un joc plictisitor, cu faze rare de poartă. Cei 4000 de spectatori s-au trezit din amorţeală doar în min.14 când căpitanul Oţelului, Gabi Giurgiu a prins un trasor de la 25 metri cu care l-a învins pe golkeperul Gazului. Mitanul al doilea s-a desfăşurat într-un ritm mai bun. Medieşenii au irosit şansa egalării în min.53, după acţiunea lui Astafei, care a centrat la Taher, dar şutul acestuia din 10 metri a fost salvat in extremis de Brăneţ. Cu jumătate de oră înainte de fluierul final, Băjenaru a executat o lovitură liberă de pe dreapta iar lovitura de cap a lui Pena a stabilit scorul final: 2-0. Eric ar fi putut marca golul de onoare pentru Gaz în minutele de prelungiri dar bravul Brăneţ şi-a salvat încă odată echipa. Cu acest prilej şi-a făcut debutul în tricoul roş-alb-albastru tânărul Chipirliu, golgeterul de la Oţelul II. Altfel, la Casa Fotbalului va avea loc astăzi tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Cupei României Timişoreana. Oţelul este de cap de serie şi va avea ca adversar una din echipele repartizate în urna B: Concordia, Ceahlăul, Astra sau Petrolul.
Declaraţii:
Narcis Răducan - director general Oţelul: „O victorie cu mari emoţii pentru noi, una foarte importantă, parcă nu am curaj să-mi spun că ne-am revenit. Băieţii au jucat foarte bine, am câştigat şi privim cu mare încredere spre meciul de la Piatra Neamţ, începem să arătăm ca echipa de acum doi. Nu-mi place să fac aprecieri, dar Cristi Brăneţ a fost magistral”.
Cristi Pustai - antrenor Gaz Metan: „A fost un meci greu pentru noi, ne aşteptam să fie aşa, Oţelul pare în revenire de formă, noi păstrăm aceeaşi linie oscilantă. Din păcate, nu am reuşit să ne creăm multe situaţii de a marca, gazdele au fost pragmatice şi au marcat cîte un gol în fiecare repriză. Este un rezultat conform cu ceea ce s-a întâmplat pe teren”.
Viorel Tănase - antrenor Oţelul: „Am avut două jocuri extrem de importante într-o săptămână, ne-am propus o calificare în Cupă şi trei puncte în campionat, ceea am reuşit şi pentru asta vreau să-mi felicit echipa. Am întâlnit un adversar puternic, o contracandidată la retrogradare şi sper ca jocul bun să se repete şi la Piatra Neamţ, să acumulăm cât mai multe puncte”.
Oţelul Galaţi - Gaz Metan Mediaş 2-0 (1-0)
Stadion Oţelul, Spectatori: 4.000
Au marcat: Giurgiu (min. 14) şi Pena (min. 60)
Formaţii:
Oţelul: Brăneţ - Cârjă, Sîrghi, Sipovic, Cucu - Giurgiu, Neagu - Iorga, Băjenaru (min. 70 Filip), Stromajer (min. 86 Chipirliu) - Pena (min. 78 Didi). Antrenor: Viorel Tănase.
Gaz Metan: Loncaric - Ciucă, Frăsinescu, Muth, Buzean - Tahar, Negru (min. 63 Todea) - Astafei, Eric, C. Petre (min. 57 Vasilache) - Bawab (min. 75 Bud). Antrenor Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Brăneţ (min. 89), respectiv Negru (min. 59)
Arbitru: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea)
Asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti) şi Marius Nicoară (Băile Herculane)


Articole înrudite