23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul se reuneşte fără noutăţi
Oţelul se reuneşte fără noutăţi

Oţelul începe pregătirile pentru returul campionatului. Reunirea programată astăzi nu va aduce noutăţi. Străinii din lotul echipei de la Dunăre nu vor răspunde prezent, ei urmând să sosească în cursul acestei săptămâni. Fosta campioană se va despărţi în mod sigur de Karol Karlik. Slovacul a solicitat conducerii clubului rezilierea contractului, iar Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu au fost de acord cu această solicitare. Dintre achiziţiile care se prefigurau niciuna nu a fost realizată. Marius Niculae a semnat cu Dinamo, Bănel Nicoliţă, care urma să vină împreună cu fratele său Stelică, a preferat oferta echipei lui Piţurcă, Al Ittihad. Cornel Râpă a rămas la Steaua, iar împrumutul lui Ionuţ Neagu a rămas în coadă de peşte. Laurenţiu Iorga s-ar putea întoarce la echipa de la Dunăre. Mijlocaşul urmează să-şi rezilieze contractul cu Pandurii Tg. Jiu şi ar fi tentat de o revenire la formaţia cu care a cucerit titlul. Nici variantele din străinătate nu au dat roade deocamdată, astfel că lotul nu a fost întărit până acum. Singura veste bună vine dinspre Florin Cernat. Mijlocaşul s-a hotărât să rămână la echipa de la Dunăre şi să facă tot ceea ce este omeneşte posibil să salveze Oţelul de la retrogradare.
În ceea ce priveşte situaţia finaciară, aceasta este departe de a fi rezolvată. Cu sponsorul din Anglia nu s-a rezolvat deocamdată nimic, iar banii din drepturile TV nu au intrat încă. Conducerea Oţelului a luat o parte din suma care îi revine, dar mai are de primit mai bine de jumătate de milion de euro. Jucătorii sunt neplătiţi de 4 luni, ca şi angajaţii clubului, şi asteaptă ca situaţia să se reglementeze. Conducerea clubului, în frunte cu Vlad Rapişcă, încearcă să rezolve situaţia, dar singurii bani care pot intra în vistieria clubului sunt cei proveniţi din drepturile TV. Situaţia Oţelului este aproape disperată, dar există încă speranţe de reglementare a situaţiei. Cantonamentul din Poiana Braşov ar trebui să înceapă pe data de 18 ianuarie, însă totul depinde de banii care vor fi în club la acel moment.
Chiar dacă situaţia financiară se va îndrepta, Oţelul are nevoie de întăriri în toate compartimentele pentru a se putea bate pentru evitarea retrogradării. Transferurile trebuie făcute la timp, pentru ca Tibor Selymes să aibă timp să lucreze la omogenizare. Se poate spune că Oţelul are nucleul creat, dar mai are nevoie de câţiva jucători pentru a putea duce la capăt dura luptă pentru evitarea retrogradării. Cu publicul alături şi cu încă 2-3 jucători valoroşi, fosta campioană poate fi revelaţia returului. Oţelul are nevoie de cel puţin 25 de puncte în cele 17 etape ale returului pentru a putea spera la salvarea de la retrogradare. Misiunea pare imposibilă, însă în fotbal s-au văzut minuni mai mari. Laurenţiu Reghecampf reuşea 37 de puncte în retur cu Concordia Chiajna în 2012 şi salva echipa fără probleme. Ce să mai spunem despre parcursul formidabil al Oţelului cu Petre Grigoraş, când formaţia gălăţeană a avut o evoluţie extraordinară în retur după ce adusese în iarnă 18 jucători? Minunile sunt rare în fotbal, dar se produc. Ovidiu Burcă, Cristi Munteanu, Tibor Selymes şi Florin Cernat încearcă rezolvarea unei misiuni imposibile. Chiar dacă nu îl au alături pe Tom Cruise, ei pot reuşi.


Articole înrudite