23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Metalosport, înaintea unui nou început
Metalosport, înaintea unui nou început

Metalosport a avut un tur de campionat foarte slab. Chiar dacă a început cu o victorie, echipa gălăţeană a acumulat doar 5 puncte în tur şi s-a clasat pe penultimul loc în seria din care face parte. Conducerea clubului nu a renunţat la luptă şi a bătut palma cu experimentatul tehnician Mihai Ciobanu. Noul antrenor va avea la dispoziţie, la reunirea programată pe 19 ianuarie, 30 de jucători, dintre care 10 sunt nou veniţi.
Dorin Butunoiu, preşedintele Metalosport, ne-a declarat: „Lotul se va reuni pe data de 19 ianuarie sub comanda antrenorului Mihai Ciobanu. Pe lângă cei 20 de jucători din vechiul lot, vor fi prezenţi încă 10 pe care i-am selectat încă din toamnă. Cei mai mulţi provin de la Oţelul, Sporting Lieşti sau echipe de liga a 4-a. Putem spune că ne-am şi fixat obiectivele pentru 2015. Marea problemă este reprezentată de partea financiară. Cred că dacă reuşim să găsim modalităţi de finanţare, viitorul clubului poate fi frumos. Până în vară vrem să ne salvăm de la retrogradare şi apoi, la finalul turului din sezonul 2015-2016, să ne clasăm între primele 4 echipe din serie. Apoi, dacă vom fi susţinuţi de autorităţile locale, vom putea ataca promovarea în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc. De fapt, acestea sunt obiectivele principale: să ne salvăm de la retrogradare şi să ne clasăm pe un loc fruntaş la finalul lui 2015."
Metalosport trebuie să nu mai repete greşelile din turul campionatului. Defensiva a fost călcâiul lui Ahile, chiar dacă nici ofensiva nu a strălucit. Mihai Ciobanu va avea mult de muncă, dar noul tehnician are experienţă în ceea ce priveşte resuscitarea unor echipe care se aflau în moarte clinică. Pentru Meatalosport returul va însemna o cursă contracronometru. Echipa lui Mihai Ciobanu va trebui să facă cât mai puţini paşi greşiţi pentru a reuşi să se salveze de la retrogradare. Dacă va evolua şi sezonul viitor în liga a 3-a, formaţia gălăţeană va putea să obţină şi rezultatele pe care le aşteaptă conducerea. În fotbal, ca şi în viaţă, trebuie să o iei de multe ori pas cu pas şi să nu încerci să sari anumite etape. Metalosport trebuie să-şi asigure mai întâi locul pe cea de a 3-a scenă a fotbalului românesc, după care se va putea gândi şi la atacarea locurilor fruntaşe.


Articole înrudite