23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul se afundă tot mai mult în subsolul clasamentului
Oţelul se afundă tot mai mult în subsolul clasamentului

Meciul cu Pandurii a arătat adevărata faţă a echipei lui Tibor Selymes. Formaţia gălăţeană duce cam 60 de minute, după care începe să facă un fel de balet practicat de elefanţi. Oţelul a făcut o primă repriză destul de bună la Târgu Jiu, după care s-a prăbuşit pur şi simplu. Căderea fizică pare a fi cel mai la îndemână argument în justificarea faptului că echipa gălăţeană a primit 3 goluri cu capul în 4 minute!
Petre Grigoraş l-a introdus pe Matulevicius şi a jucat cu două vârfuri împinse, iar oţelarii nu au avut replică şi au primit 3 goluri ca la antrenament! Marcajul apărătorilor gălăţeni a semănat cu cel al unei echipe de judeţ!?! Sipovic şi Miron şi-au demonstrat limitele şi i-au făcut super-atacanţi pe Roman şi Matulevicius! Poate că şi Selymes ar fi trebuit să răspundă la mutarea lui Grigoraş şi să mai introducă un fundaş central pentru ca echipa sa să facă un marcaj în zonă mai eficient. Cert este că Oţelarii s-au apărat ca nişte ageamii şi au primit goluri care nu se văd nici la juniori. Meciul cu Pandurii a demonstrat faptul că Oţelul are o defensivă extrem de modestă. Ivan Pecha, poate cel mai bun stoper pe care îl avea echipa gălăţeană a fost concediat, dar au fost păstraţi jucători care când întâlnesc adversari care ştiu jocul se transformă în adevărate jaloane.
Oţelul a suferit o înfrângere dureroasă, dar previzibilă. Tibor Selymes avertiza asupra forţei echipei lui Grigoraş, care nu a iertat o echipă naivă cum este Oţelul la ora actuală. Fostul tehnician al echipei gălăţene a făcut o obişnuinţă din a se resuscita pe spatele fostei campioane. Echipele lui Grig au marcat 11 goluri Oţelului în ultimele două partide disputate împotriva echipei gălăţene. Chiar dacă oţelarii au avut o prestaţie foarte slabă în repriza secundă a partidei de la Tg. Jiu, suporterii trebuie să le arate susţinere şi să-i încurajeze în partida cu Steaua. Aceiaşi jucători care au fost depăşiţi categoric de Pandurii pot face un meci bun contra Stelei. În fotbal se poate întâmpla orice, iar elevii lui Selymes pot profita duminică de oboseala pe care o vor acumula steliştii în deplasarea de la Kiev. Perioada de transferuri se va deschide abia la iarnă, iar echipa gălăţeană poate achiziţiona doar jucători liberi de contract. În aceste condiţii, Tibor Selymes va trebui să se descurce cu materia primă de care dispune. Florin Cernat, Iulian Popa şi Brigido pot ajuta mult echipa gălăţeană în momentul când vor fi la un nivel fizic bun. Acest lucru se va petrece cel mai probabil la partida cu Viitorul, programată după pauză cauzată de partidele pe care naţionala le va susţine cu Ungaria şi Finlanda. Marea problemă a echipei gălăţene este că are doar 5 puncte acumulate în 9 etape. Oţelul mai are de disputat 8 meciuri din tur dintre care trei vor fi cu Steaua, Petrolul şi Astra. Dacă nu acumulează măcar 15 puncte după primele 17 etape, echipa gălăţeană va avea şanse mici de supravieţuire pe prima scena a fotbalului românesc.


Articole înrudite