23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a murit după pauză
Oţelul a murit după pauză

Oţelul nu s-a dus la Tg. Jiu precum mielul la tăiere. Tibor Selymes a aliniat un 11 interesant, în care apărea pentru prima oară Iulian Popa. Mutarea lui Cojoc la închidere a fost menită să dea cursivitate jocului. Pandurii a început tare şi Roman a ratat o ocazie imensă în minutul 3, când a reluat peste poartă din 5 metri. Un minut mai târziu Nistor a şutat puţin pe lângă poartă din 16 metri. După ce Roman mai ratează o ocazie mare în minutul 11, Oţelul îşi arată pentru prima oară colţii şi Avdic se află aproape de gol cu un şut deviat puţin pe lângă poartă. Gălăţenii au prins curaj şi în minutul 22 Avdic face o preluare largă în 6 metri, iar Erico îi suflă mingea. Jula trece apoi pe lângă o minge pe care scria gol. Pandurii se trezesc şi încep tirul la poarta lui Hotoboc. Portarul Oţelului respinge formidabil şuturile lui Răduţ şi Nicoară şi echipa lui Grigoraş pare a-şi pierde răbdarea. Prima repriză se încheie cu o nouă oportunitate bună pentru gălăţeni. Avdic scapă pe stânga, trage puternic şi Stanca deviază mingea cu un ultim efort. Asistentul de pe acea parte nu vede sau se face că nu vede şi acordă şut de poartă. Prima repriză se încheie cu un scor alb, iar oţelarii avuseseră o prestaţie destul de bună. Partea secundă avea să fie un coşmar pentru oaspeţi. Selymes l-a lăsat la cabine pe Popa care se sufocase în ultimele minute ale primei reprize şi l-a aruncat în luptă pe Tudorie. Pandurii domină, dar nu ajung la poarta lui Hotoboc. Grigoraş face o mutare inspirată şi îl introduce pe Matulevicius. Intrarea lituanianului îi bulversează pe oţelari. Roman deschide scorul în minutul 57 cu o lovitură de cap. Două minute mai târziu marchează şi Matulevicius, tot cu capul. Peste alte două minute Roman duce scorul la 3-0, după o reluare cu capul din plonjon. Oţelarii încercă să replice, dar nu prea reuşesc să treacă de centrul terenului. Pregătirea fizică precară îşi spune cuvântul. Intră şi Florin Cernat. Chiar dacă este greoi în mişcări din cauza perioadei lungi de inactivitate, decarul Oţelului ratează o ocazie imensă în minutul 78, cand reia incredibil din 6 metri mult peste poartă. Oţelul nu scapă cu o înfrângere la 3 goluri diferenţă, pentru că Matulevicius face şi el dubla după ce marchează cu un şut puternic printre picioarele lui Hotoboc. Grădinaru caută parcă eliminarea şi primeşte al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Mijlocaşul nu va evolua contra echipei de care aparţine, Steaua. Pandurii se impune cu 4-0, dar Oţelul a cam lipsit de pe teren în partea secundă. Echipa lui Selymes are nevoie de vreo 3 fundaşi pentru că Sipovic, Mişelăricu şi Miron au uitat lecţia marcajului în partea secundă.
Oţelul a pierdut categoric o partidă în care, practic, nu a jucat în repriza secundă. Dacă vor evolua la fel şi împotriva Stelei, oţelarii riscă să piardă la un scor dezastruos.

Formaţii
Pandurii: Stanca 6 - Pleaşcă 5, Erico 6, Elton 6, Momcilovic 7 -Răduţ 6, Anton 7, Nistor 6 (Predescu 5) - Shalaj 5 (Buleică 6), Roman 8, Nicoară 6 (Matulevicius 8).
Oţelul: Hotoboc 6 - Mişelăricu 2, Sipovic 3, Miron 3, D. Popescu 5 - Helder 4, Cojoc 3 (Milea 4) - Grădinaru 3, Avdic 6, Popa 4 (Tudorie 4) - Jula 4 (Cernat 4).


Articole înrudite