07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul s-a distrat cu brăilenii şi s-a calificat în sferturi
Oţelul s-a distrat cu brăilenii şi s-a calificat în sferturi

Oţelul Galaţi - CF Brăila 3-0 (1-0)
stadion Oţelul, spectatori: 4000
Au marcat: Băjenaru (min.19 şi min.62), Didi (min.88)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Brăneţ - Râpă, Sîrghi, Perendija, Murgoci - Neagu (min.46 Giurgiu), Filip - Iorga, Viglianti (min.77 Didi), Băjenaru - Pena (min.55 Paraschiv). Antrenor Viorel Tănase.
CF Brăila: Leu - Spiridon, Ignat, Ivan, D. Sânmărtean - Bosoi, Ndigwe - Ochia, Prodan, Ciocîlteu (min. 58 Rusu) - Bălţoi (min.66 Puşcaşu. Antrenor Alin Pânzaru.
cartonaşe galbene: Perendija (min.75) respectiv D. Sânmărtean (min.71)
Arbitru: George Găman (Craiova)
Asistenţi: Bogdan Velicu (Bucureşti) şi Vlad Bârleanu (Bucureşti)

 

Orgolii mari doar în tribune la partida de joi seară dintre vecinele regionale Oţelul şi CF Brăila. Cele două galerii au făcut schimbul de amabilităţi dar spiritele n-au degenerat. Brăilenii au irosit o ocazie uriaşă în startul partidei când Ciocîlteu a tras la colţul lung dar Brăneţ s-a arcuit şi a respins, după care roş-alb-alb-albaştrii au preluat iniţiativa şi au dominat autoritar. Prima fază gălăţeană periculoasă s-a consumat în min.19 când Viglianti a fost blocat de portarul oaspeţilor.  Peste cinci minute, Băjenaru a deschis scorul după ce a primit o pasă de la Pena şi a scăpat singur. Oţelul a declanşat iureşul, Brăila s-a aşezat pe două linii în propria jumătate, chinuindu-se să facă faţă şi să evite să încaseze o căruţă de goluri. Sarabanda ocaziilor a fost până la pauză, tabela de marcaj rămând imună în faţa lui Viglianti (min.30 şi min.33), Filip (min.36), Neagu (min.39) sau Băjenaru (min.45). După pauză, am asistat la un joc de-a şoarecele şi pisica, reduta brăileană a cedat foarte uşor şi ai noştrii, chiar dacă nu au apăsat acceleraţia până la fund, au mai marcat de două ori prin: Băjenaru (min.62) şi Didi (min.88), obţinând o victorie la scor de forfait şi calificarea în sferturile de finală din Cupa României Timişoreana.   

Declaraţii:
Viorel Tănase - antrenor Oţelul: „Am făcut un meci bun, după scor dar au fost şi momente în care ne-am bramburit. Þin să-mi felicit echipa pentru calificare, am ajuns în sferturi, era un obiectiv al nostru pe care l-am îndeplinit. Nu m-am gândit la adversarul din Cupă, mai important acum e jocul de campionat cu Gaz Metan. Toată lumea este motivată, îşi doreşte rezultate pozitive, traversăm o perioadă dificilă, aveam nevoie să legăm două victorii, mă refer la cea cu U Cluj să avem un moral mai bun. Important este că ne creăm foarte multe ocazii, ajungem acolo dar concentrarea la finalizare ne-a privat de multe puncte”.
Alin Pânzaru - antrenor CF Brăila: „Am crezut în şansele noastre. Aş fi ipocrit să spun că am venit cu gândul la meciurile din campionat şi să las Cupa deoparte. Într-adevăr este o diferenţă mare de valoare şi s-a văzut că adversarii au gestionat mai bine şi în momentele bune au marcat, noi ce am avut, o şansă, două am dat cu piciorul. Suntem o echipă în formare, pentru noi accederea în optimi este un pas înainte. Ar fi fost frumos ca partida să se desfăşoare la Brăila, pentru publicul nostru”.
Liviu Băjenaru - jucătorul meciului: „Mă simt ok, a fost un joc de Cupa României, ne bucurăm foarte mult că ne-am calificat şi sperăm să ajungem cât mai departe. Nu-mi doresc un adversar anume pentru faza următoare dar Chiajna nu sună rău. Vrem să salvăm sezonul, sunt sigur că ne vom reveni şi vom mai strânge multe puncte până la finalul turului”.



Articole înrudite